Mátyás Király Múzeum


Mátyás Király MúzeumMátyás Király MúzeumMátyás Király MúzeumMátyás Király MúzeumMátyás Király MúzeumMátyás Király MúzeumMátyás Király Múzeum

A Mátyás Király Múzeum a Királyi palota épületeiben kapott otthont. A Királyi palota épületei mellett látogatható a Palotakert, a Palotakápolna, a Ferences kolostor, a Délnyugati palota, Délkeleti palota és az Északkeleti palota. Az épületekben állandó kiállítások tekinthetőek meg Mátyás király koráról, illetve Visegrád történetéről.

Továbbá lehetőség van múzeumpedagógia foglalkozásokon is részt venni, melyek hossza 30-40 perc. A foglalkozásokon való részvételhez előzetes email-es egyeztetés szükséges.

A következő foglalkozásokon van lehetőség részt venni:
Kályhacsempe készítés
A diákok a hercegi lakosztály termeiben található cserépkályhákkal megegyező motívumokat készíthetnek el gipsznegatív segítségével. Megismerkedhetnek magával a technikával, illetve a cserépkályhák szerkezetével és használatával is.

Ismerkedés a régészek és a restaurátorok munkájával, egy “igazi” ásatáson
A foglalkozás keretében a diákok a régészek bőrébe bújhatnak, betekintést nyerhetnek a restaurátori munka világába. Megismerkedhetnek a régészeti leletetek feltárásának metódusát a feltárástól egészen az illesztésig.

Reneszánsz tánctanítás
A reneszánsz korban rendkívül fontos volt a tánc tudása. Ezt sajátíthatják el a résztvevő diákok.

Íjászat
A nemes ifjak számára ügyességüket mutatta az íjásztudásuk is többek között a lovagi tornán. A torna fő elemét, az íjászatot próbálhatják ki a dákok.

Fegyverbemutató
A lovagok páncélzatával, kardjaival, fegyvereivel ismerkedhetnek meg a diákok testközelből.

Dudavarázslat Visegrádon
A híres kecskedudással, Pék Dudás Zsuzsival találkozhatnak a diákok egy különleges zeneóra keretében.

Hajózás a Dunán
Hajótúra keretében tekinthetik meg Visegrád nevezetességeit a diákok.

Szabadonidomítás, lókiképzés a középkorban
A középkorban nélkülözhetetlen lovak és ember közötti kapcsolatot ismerhetik meg a diákok. Lehetőség van a lovakat megsimogatni is, megbeszélni a látottakat.

Solymászbemutató
A Szent György Lovagrend solymászainak bemutatóján figyelhetik meg a diákok ember és sólyom kapcsolatát, tanulhatnak a solymászat történetéről, illetve megismerkedhetnek a felszereléssel is.

Térkép

Cím: 2025 Visegrád, Fő utca 23.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Mátyás Király Múzeum honlapján: visegradmuzeum.hu/muzeumpedagogiai-programok/

http://visegradmuzeum.hu/muzeumpedagogiai-programok/

További visegrádi programok

További visegrádi és dunakanyari programokért kérjük, látogassa meg a programajánló oldalunkat!