Világörökségi Bormúzeum Tokaj


IllatékaInteraktív asztalVilágörökségi BormúzeumVilágörökségi BormúzeumVilágörökségi BormúzeumVilágörökségi Bormúzeum

A Tokaj szívében található Világörökségi Bormúzeum a borvidékéről híres Tokaj borkultúrájával kapcsolatos kiállításokat kínál.

Több állandó kiállítással is rendelkeznek:

Európai borok, európai utasok:
A kiállítás bemutatja a bor és Európa viszonyát különleges „mini hajókabinokból” és „mini léghajókosarakból”, mely élménnyé teszi a kiállítást, a hajón való utazás, illetve a léghajózás élményét idézve.

A tokaji borvidék:
A tokaji borvidék történetét tárja fel, 1570-től egészen napjainkig.

Illatéka, fűszertár, borpatika:
Az állandó kiállítás próbára teszi a diákok szaglását. Az illatékában számos Tokaj-Hegyaljához kapcsolódó illattal ismerkedhetnek meg, legyen az talajé, kőzeté, vagy épp erdőbényei juhsajté.

Mesél a szőlő:
A hegyaljai szőlő művelésének rendjét, technikai fejlődését mutatja be.

Továbbá megtekinthető még állandó kiállítás többek között a kádármesterség tudományáról vagy épp a tokaji legendákról is. Az állandó kiállítások mellett időszaki kiállítások is látogathatóak, melyekről információ a honlapjukon található.

A Múzeumban található egy Tokaji teríték – interaktív asztal is, mely segítségével játékos formában fedezhetik fel a diákok a különböző asztali terítékeket, ételeket, melyek a bor köré szerveződnek.

15 fő felett csoportos kedvezményt biztosítanak a belépőjegy árából.

Térkép

Cím: 3910, Tokaj, Serház u. 55.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális belépőjegy árakról, kiállításokról a Világörökségi Bormúzeum Tokaj honlapján: www.bormuzeum.eu.

http://www.bormuzeum.eu/

További tokaji programok

További tokaji programokért kérjük, látogassa meg a tokaji programajánló oldalunkat!