Tihanyi Apátság


Tihanyi ApátságTihanyi ApátságTihanyi ApátságTihanyi ApátságTihanyi ApátságTihanyi ApátságTihanyi ApátságTihanyi ApátságTihanyi ApátságTihanyi ApátságTihanyi ApátságTihanyi ApátságTihanyi ApátságTihanyi ApátságTihanyi Apátság

Az 1055 óta fenálló Tihanyi Apátság számos látnivalót kínál az osztály számára. Lehetőség van egy bemutatkozófilmet megtekinteni a Látogatóközpontban, hogy a diákok a körbejárás előtt jobban megismerjék az Apátságot.
Megtekinthető továbbá a barokk templom, a királyi kripta, IV. Károly király emlékszobája, történeti, illetve képzőművészeti kiállítás is.

Igényelhető fülhallgatós egyéni vezetés, illetve idegenvezetés is. Utóbbihoz előzetes bejelentkezés szükséges emailben legalább 10 nappal a látogatás előtt.

Az Apátságban apátsági élménytúrán is lehetőség van részt venni, melynek hossza 90 perc. A program során a csoportot idegenvezető kíséri. A csoport barokk templom körbejárása előtt megtekint egy rövidfilmet a Tihanyi Bencés Apátságról. Majd a sekrestyében bencés szerzetesek vezetik körbe a csoportot, bemutatják a tömjénezést. Bemutatásra kerül továbbá I. András király kriptája, Boldog IV. Károly király emlékszobra és a zárt monostorkert is, ahol szerzetesi termékek kóstolása történik.
A programra 10 nappal korábbi bejelentkezés szükséges emailben.

Csoportok számára kedvezményt biztosítanak a teljes árú belépőjegy díjából.

Képek forrása: Tihanyi apátság Wikipédia szócikk.

Térkép

Cím: 8237 Tihany, I. András tér 1.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális látogatási rendről, programokról a Tihanyi Apátság honlapján: tihany.osb.hu.

http://tihany.osb.hu/

További tihanyi programok

További tihanyi programokért kérjük, látogassa meg a tihanyi programajánló oldalunkat!