Babamúzeum


BabamúzeumBabamúzeumBabamúzeumBabamúzeumBabamúzeumBabamúzeumBabamúzeumBabamúzeumBabamúzeumBabamúzeumBabamúzeumBabamúzeumBabamúzeumBabamúzeumBabamúzeumBabamúzeum - AntikvitásBabamúzeum - AntikvitásBabamúzeum - AntikvitásBabamúzeum - AntikvitásBabamúzeum - AntikvitásBabamúzeum - AntikvitásBabamúzeum - AntikvitásBabamúzeum - Antikvitás

A tihanyi Babamúzeum 40 év gyűjtőmunkáját mutatja be. A mintegy 500 darabból álló magángyűjtemény tulajdonosa a Filotás család, akik lelkesen és elhivatottan gyűjtötték a babákat a világ különböző tájairól. Az első porcelánbabát a Kirchenstrasse-i piacon lelték fel.
A babák felvonultatják német babakészítő műhelyek munkáit egészen 1840-tól 1920-ig. Továbbá az 1930-as évekből is megtekinthetőek babák, melyekhez már szintetikus anyagokat is használtak a készítőik.

A múzeumban a porcelánbabák mozgalmas jelenetekben, élethelyzetekben kerülnek bemutatásra. Megtekinthetjük őket berendezett konyhában, nappaliban vagy épp hálószobában.

A múzeumban további antikvitások is megtekinthetőek, melyek a családi örökség részei. Mária Terézia kora-beli és biedermier bútorok, függönyök, étkészletek, terítők, porcelánok. Az antikvitások megtekintéséhez külön előzetes egyeztetés szükséges.

A múzeumban megvásárolható a Babamesék, mely könyv egy meseíró pályázat eredményeként született. A díszkötetben 184 oldalon összesen 37 mese lelhető fel, melyet 7-17 éves fiatalok írtak a múzeum babáiról, történelméről, apró tárgyairól.

Csoportok számára kedvezményt biztosítanak a teljes árú belépő díjából.

Térkép

Cím: 8237 Tihany, Visszhang utca 4.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Babamúzeum honlapján: www.babamuzeum.hu.

http://www.babamuzeum.hu/indexXm.html

További tihanyi programok

További tihanyi programokért kérjük, látogassa meg a tihanyi programajánló oldalunkat!