Esterházy-kastély


A kastély légifotójaA kastély homlokzataA kastély előtt álló Tatai Diana című szobor

A kastély jelenleg felújítási munkálatok miatt zárva tart. Várhatóan 2020 második felében nyitja meg újra kapuit a tisztelt látogatók előtt.

Az Esterházy-kastély, mely Esterházy Miklós gróf kérésére épült a korábban ott álló vár helyén, 1776-ban nyerte el mai formáját. A kastélyt Fellner Jakab tervei nyomán építették az Öreg-tó partján az 1927-ben megvásárolt tatai birtokon. A világháborút megszenvedő kastély 1999 óta áll a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának kezelésében.

A Nagykastély földszintjén és emeletén teremsorok találhatóak. A földszinten pedig továbbá az ebédlő, a díszterem, illetve a grófi lakosztály is. Az egykori kápolna az északi toronyban helyezkedik el, melyet a második világháború után mosdóvá, zuhanyzóvá alakítottak, amikor az épület kórházként funkcionált. A felső szinten a termek mellett helyet kapott a nagyebédlő is.

A kastély romantikus kerttel is rendelkezik, melyet Karl Ritter építész tervezett. A kertben építész-, illetve szobrászremekek találhatóak.

Az Esterházy-kastélyhoz tartozik egy Kiskastély is, amely mellékszárnyakkal kapcsolódik magához a Nagykastélyhoz.

A kastély a felújítási munkálatok megkezdése előtt idegszanatóriumként működött, a kórház 1990-ben szűnt meg.

Képek forrása: Esterházy-kastély (Tata) Wikipédia szócikk.

Térkép

Cím: 2890 Tata, Kastély tér 1.

További információk

A kastély jelenleg felújítási munkálatok miatt zárva tart. Várhatóan 2020 második felében nyitja meg újra kapuit a tisztelt látogatók előtt.

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Esterházy-kastély honlapján: www.visittata.com/hu/info/latnivalok/tata/esterhazykastely.html

https://www.visittata.com/hu/info/latnivalok/tata/esterhazykastely.html

További tatai programok

További tatai programokért kérjük, látogassa meg a tatai programajánló oldalunkat!