Szob-Nagybörzsöny Erdei Vasút


Szob-Nagybörzsöny Erdei VasútSzob-Nagybörzsöny Erdei VasútSzob-Nagybörzsöny Erdei VasútSzob-Nagybörzsöny Erdei Vasút

A szobi gazdasági vasút 1912-ben indult első útjára. Eleinte kőzet szállítására használták a vonalat a márianosztrai kőbányából. Az idő előrehaladtával a szobi kőbánya szállítási módja változott, teherautókat vettek igénybe, így a vasút 1992-ben leállt. A vasút viszont 2009 augusztusában indult újra Szobon a pálya felújítása után.

A diákok számára különleges élményt jelenthet a kisvasút, ugyanis kocsijai nyitottak. Így utazás közben az erdőben tanulmányozhatják a Nagybörzsöny növény-, illetve állatvilágát. Szintén különlegességet jelent a hazai kisvasutakon ritkán fellelhető dízel-villamos erőátvitelű mozdony.

Az erdei vasút jelenleg Szob és Nagybörzsöny között közlekedik, érintve Márianosztrát és Nagyirtást is. A pálya hossza 20,8 km, melyen 15 km/h-val közlekedik a vonat.

Diákok számára kedvezményt biztosítanak a teljes árú menetjegy árából. Kerékpárszállításra lehetőség van (kerékpárszállítás esetén plusz jegy váltása kötelező).

A kisvasút menetrendje évszakonként változó, az aktuális menetrendről érdemes a honlapjukon tájékozódni.

Térkép

Cím: 2628 Szob Vasútállomás – 2634 Nagybörzsöny, Hrsz. 0608/70 (Kisvasút)

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Szob-Nagybörzsöny Erdei Vasút honlapján: kisvasut.hu

http://www.kisvasut.hu/view_cikk.php?id=3000

További dunakanyari programok

További dunakanyari programokért kérjük, látogassa meg a dunakanyari programajánló oldalunkat!