Bory-vár


Bory-vár KéptárBory-vár KéptárBory-vár KéptárBory-vár KéptárBory-vár KéptárBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-várBory-vár

A Bory-vár, egy különleges épületcsoport, mely Bory Jenő emlékműve és múzeuma. Bory Jenő Székesfehérvár szülötte, építész, festő, szobrász.

A vár 1912-ben került megvásárlásra, melyet Bory Jenő néhány egyszerű munkással kezdett el építeni, bővíteni 1923-ban. A vár bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe is, mint a világ legnagyobb épülete, melyet egyetlen ember alkotott.

A várat körülöleli egy kert is, ahol hosszú séták tehetőek, és ahonnan egy széles lépcsősoron keresztül megközelíthető a főépület. A lépcsősor szobrokkal díszített teraszokon halad át, illetve egy panteon előtt.
A második terasz Elefántudvarként ismert, mely nevét egy a várat hátán tartó elefánt szobra után kapta.

A várban két képtár található, az egyik a főépületében található az úgynevezett Kandallós szoba, a másik pedig a Rádiós szoba, mely a Kandallós szobából balra található.

26 év alatt kedvezményt biztosítanak a teljes árú belépődíj árából.

Térkép

Cím: 8000 Székesfehérvár, Máriavölgy út 54.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, nyitva tartásról a Bory-vár honlapján: http://bory-var.hu/

http://bory-var.hu/

További székesfehérvári programok

További székesfehérvári programokért kérjük, látogassa meg a székesfehérvári programajánló oldalunkat!