Szent-Györgyi Albert Agóra


Szent-Györgyi Albert AgóraSzent-Györgyi Albert AgóraSzent-Györgyi Albert AgóraSzent-Györgyi Albert AgóraInformatika történeti kiállításInformatika történeti kiállításInformatika történeti kiállításInformatika történeti kiállításLátványlaboratóriumLátványlaboratóriumLátványlaboratórium

A Szent-Györgyi Albert Agóra a 6863 m2 alapterületű épületben kapott otthon. Az önálló intézmény célja, hogy kortól függetlenül mindenki számára színvonalas szabadidős-, illetve ismeretterjesztő programokat biztosítson. A diákok részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, illetve sportvetélkedőkön, sorversenyeken is.

Az épület földszintje és első emelete a közművelődés jegyében lett berendezve. A két szinten található zsibongó, mozgásműhely, alkotóműhely, illetve a Százszorszép Gyermekház.

A második illetve a harmadik emeleten a tudományok uralkodnak. Itt található a látványlaboratórium, az Informatórium, illetve az „intelligens” munkaotthon is. Továbbá két szinten található az Informatika Történeti Múzeum is.

Informatika Történeti kiállítás
A két szinten elhelyezkedő kiállítás első szintjén a diákok olyan kiállított tárgyakat tekinthetnek meg az informatika területéről, melyek a mindennapi életben nem jelennek meg. A felső szinten pedig a tömeggyártásban készült mindennapi életben is előforduló tárgyakat. A kiállítást interaktív látványelemek teszik izgalmasabbá, illetve a működőképes eszközök bemutatója.

Látványlaboratórium
A diákok megismerkedhetnek demonstrációkon keresztül a mikrométeres csatornákon zajló áramlással, az optikai mikromanipulációval, illetve a lézerfény hatásával.

Az épületben található továbbá ruhatár, büfé, könyvtár, könyvesbolt.

Csoportok számára (10 fő felett) kedvezményt biztosítanak a teljes árú belépő díjából. Csoportok számára előzetes bejelentkezés szükséges.

Térkép

Cím: 6722 Szeged Kálvária sugárút 23.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Szent-Györgyi Albert Agóra honlapján: agoraszeged.hu

http://www.agoraszeged.hu/

További szegedi programok

További szegedi programokért kérjük, látogassa meg a szegedi programajánló oldalunkat!