Szegedi Tudományegyetem Füvészkert


Szegedi Tudományegyetem FüvészkertSzegedi Tudományegyetem FüvészkertSzegedi Tudományegyetem FüvészkertSzegedi Tudományegyetem FüvészkertSzegedi Tudományegyetem FüvészkertSzegedi Tudományegyetem FüvészkertSzegedi Tudományegyetem Füvészkert

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkerthez való első lépést a város tette meg, mikor 1922-ben 20 kh szántóföldet ajándékozott a kolozsvári egyetemnek Szegedre költözésekor. A Füvészkert a hosszú évek során számos változáson esett át, mire elnyerte mai formáját. Jelenleg három nagyobb részre osztható a területe: társulások, arborétum, illetve park.

A főbejáraton belépve a parkban találják magukat a diákok, ahol többek között egy játszótér, pihenő rész, madárbarát kert, illetve japánkert került kialakításra. Ugyanitt található egy kisebb tó is, melyet tavirózsák díszítenek, illetve egy nagyobb tó, melyet pedig lótuszok. Az üvegházak is kaptak helyet, illetve a sziklakert is.

Az arborétumban a rózsakertet csodálhatják meg a diákok, illetve az évelő növényeket és a nyitvatermőket.

A társulások részben található a tanyaudvar, a méhészeti bemutató és a rendszertani gyűjtemény, a sásliliomos, a levendulás és az erdészház is.

A Füvészkertben lehetőség van továbbá kiállítást is megtekinteni a Füvészkert madárvilágáról is.

Csoportok számára biztosítanak egész napos természetismereti foglalkozásokat, amely egy 1,5 órás vezetett foglalkozást takar, illetve a Füvészkert játékos megismerését. Továbbá lehetőség van természetismereti foglalkozásokon és kertvezetésen is részt venni.

A Füvészkert látogatóit segíti a mobiltelefon alkalmazásuk is, mely letölthető a honlapjukról.

Térkép

Cím: 6726 Szeged, Lövölde u. 42.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Szegedi Tudományegyetem Füvészkert: fuveszkert.u-szeged.hu

http://www.fuveszkert.u-szeged.hu/hu/

További szegedi programok

További szegedi programokért kérjük, látogassa meg a szegedi programajánló oldalunkat!