Soproni Nagyboldogasszony (Bencés) Templom


Soproni Nagyboldogasszony (Bencés) TemplomSoproni Nagyboldogasszony (Bencés) TemplomSoproni Nagyboldogasszony (Bencés) TemplomSoproni Nagyboldogasszony (Bencés) TemplomSoproni Nagyboldogasszony (Bencés) TemplomSoproni Nagyboldogasszony (Bencés) TemplomSoproni Nagyboldogasszony (Bencés) TemplomSoproni Nagyboldogasszony (Bencés) TemplomSoproni Nagyboldogasszony (Bencés) TemplomSoproni Nagyboldogasszony (Bencés) TemplomSoproni Nagyboldogasszony (Bencés) Templom

A Soproni Nagyboldogasszony (Bencés) Templom a 13. században épült gótikus stílusban, ezzel Sopron legősibb temploma. A templom Sopron egyik jelképének, a tűztoronynak a szomszédságában található.
A templom is megsérült az 1676-os tűzvészben, így újjáépítése során készült el a nyugati barokk örömfal.

A templomot Kecske-templomként is emlegetik, népies nevét a kecskéről kapta, mely a templom oldalán található 47 méter magas torony homlokzatán kapta helyét. A kecske motívum más helyen is fellelhető a templom díszítésében, többek között a címeren, illetve a karzaton.

A templom és a kolostor épületeiben jelenleg kultúr-, és építészet-történeti állandó kiállítás tekinthető meg.

Látogatható a templom, az altemplom, a középkori kápolna, illetve a káptalanterem is. A tudás elmélyítése, és a látottak történetének feltárása érdekében interaktív terminálok kerültek elhelyezésre, de a bejáráshoz idegenvezető kísérete is igényelhető. Előre egyeztetett időpontban lehetőség van foglalkozásokon is részt venni.

A templomban található a Kolostori termékek boltja, ahol szuvenír is vásárolható.

Csoportok számára (20 fő felett) kedvezményt biztosítanak a teljes árú belépőjegy díjából. A templom látogatási rendje változó, így az aktuális rendről érdemes a honlapjukon tájékozódni.

Térkép

Cím: 9400 Sopron, Templom utca 1.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Soproni Nagyboldogasszony (Bencés) Templom honlapján: bencessopron.hu

http://bencessopron.hu/

További soproni programok

További soproni programokért kérjük, látogassa meg a soproni programajánló oldalunkat!