Esterházy-kastély


Esterházy-kastélyEsterházy-kastélyEsterházy-kastélyEsterházy-kastélyEsterházy-kastélyEsterházy-kastélyEsterházy-kastélyEsterházy-kastély

Az Esterházy (Fényes) Miklós tervei alapján készült kastély a 18. század második felében nyerte el mai formáját, közel 20 évnyi építés után. A kastély a sarródi vadászkastély átalakításának eredményeképp jött létre. A kastélyban található az emeleten díszterem, zeneterem. A díszteremben Josef Ignaz Mildorfer festő Apollón a Nap szekerén című freskója tekinthető meg. Kiemelkedő továbbá a Mária Terézia szoba is, melyben 1773-ban maga Mária Terézia szállt meg.

A barokk stílusú kastély mintegy 126 szobával rendelkezik, illetve egy lakosztállyal, mely az Esterházy család számára van fenntartva. A lenyűgöző belső mellett a francia park is szemet gyönyörködtető látvány. A díszudvar egy háromnyílású kovácsoltvas kapun keresztül közelíthető meg.
A kastély kortörténeti kiállításnak ad otthont.

A kastélyegyütteshez tartozik továbbá az egykori muzsikaház, a régi lovarda, a volt Marionett színház épülete, a Kelemen-patak hídja, illetve további szálloda és vendéglő épületek.

A kastély csak idegenvezető kíséretében látogatható. Csoportok számára előzetes bejelentkezés szükséges.

A kastély nyitvatartási rendje változó, az aktuális nyitva tartásról érdemes a honlapjukon tájékozódni.

Képek forrása: Esterházy-kastély (Fertőd) Wikipédia szócikk.

Térkép

Cím: 9431 Fertőd, Joseph Haydn út

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről az Esterházy-kastély honlapján: esterhazy-kastely.com/

http://www.esterhazy-kastely.com/

További fertődi programok

További soproni programokért kérjük, látogassa meg a soproni programajánló oldalunkat!