Töreki Halastavak Természetvédett Terület


Töreki Halastavak Természetvédett TerületTöreki Halastavak Természetvédett Terület

A Töreki Halastavak természetvédelmi terület a Balatonra merőlegesen helyezkedik el, 1994 óta védett terület. A természetvédelmi terület gazdag élőhelyekben. Található tó, mocsár, erdő, de üres kaszáló is a területén. A területtől délre található egy 64 hektáros erdő, mely cseres-tölgyeseket vonultat fel.

A 300 hektáros területen található a Cinege patak, amely jelenleg az egyetlen olyan Balatonba torkolló vízfolyás, mely élővizet szállít a tóba. Könnyedén bejárható a terület a 9 km-es tanösvényt követve, melyet tájékoztató táblák öveznek, így a diákok megismerkedhetnek a növény-, illetve állatvilágával. Tanulmányozható az európai madárfajoknak vonulási útvonala is, amely szintén itt található, így vonulási időben még nagyobb számban figyelhetőek meg a madarak (pl. partifecske, gyurgyalag). A tanösvény, mely áthalad a Fecskeparton, illetve a Vadgazdálkodáson is, 12 állomásból áll. Két pihenőhely is útba ejthető a túra közben: a tóközi és a cinegei pihenő.

A Cinege-völgyben található Töreki – Cinege völgyi horgásztó is, amely számos lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, madármegfigyelésre, horgászásra. A horgásztó mellett található büfé, illetve WC.

Térkép

Cím: 8600 Siófok, Töreki – Természetvédelmi terület

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Töreki Halastavak Természetvédett Terület honlapján: siofokportal.com.

http://www.siofokportal.com/nature-conservation-area-toreki-p-482.html?language=hu

További siófoki programok

További siófoki programokért kérjük, látogassa meg a siófoki programajánló oldalunkat!