Ásványmúzeum


ÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeumÁsványmúzeum

A Siófok központjában található Ásványmúzeum Kövecses-Varga Lajos gyűjteményét mutatja be, mely a Kárpát-medence ásványait foglalja magába. A gyűjtemény hazánk legnagyobb magángyűjteménye, amely 1986 júniusa óta nyitott a látogatók felé. A magángyűjtemény tulajdonosa, a gyűjtő, Kövecses-Varga Lajos, akinek immáron több, mint 30 éve szenvedélye az ásványok gyűjtése, melyeket a történelmi Magyarországról keres.

A diákok mintegy 3000 ásvánnyal ismerkedhetnek meg testközelből 5 teremben. Az 5 teremben – melyek egyesével a következő kategóriákat kapták: Magyarország, a Nagyvilág, a Felvidék, Kapnikbánya és egyéb erdélyi ásványok – összesen 54 vitrinben csodálhatóak meg az ásványok.

Az ásványmúzeumban megtekinthető a kochsándorit is, mely egy új ásványfajta. Az ásványt Kövecses-Varga Lajos fedezte fel Mányon 2004-ben. Az ásvány, mely egy víztartalmú kalcium-alumínium-karbonát, nevét Koch Sándorról kapta, a híres magyar mineralógusról. A kochsándorit először az országban a siófoki Ásványmúzeumban megtekinthető.

Az ásványmúzeum május és szeptemberben tart nyitva, de előzetes bejelentkezés esetén bármikor látogatható.

Lehetőség van szervezett ásványgyűjtő túrákon is részt venni Erdélyben.

Térkép

Cím: 8600 Siófok, Kálmán Imre sétány 10.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Ásványmúzeum honlapján: asvanymuzeum.hu.

http://asvanymuzeum.hu/

További siófoki programok

További siófoki programokért kérjük, látogassa meg a siófoki programajánló oldalunkat!