Karancs-Medves vidék túraútvonalai


Salgóbánya - Szilvás-kő - RónabányaEresztvény - Petőfi-sétány - SomoskőEresztvény - Petőfi-sétány - SomoskőBányász-körútBányász-körútSalgótarján - EresztvénySalgótarján - EresztvénySalgótarján - EresztvénySalgótarján - a Karancs - SomoskőújfaluSalgótarján - a Karancs - SomoskőújfaluSalgóbánya - Szilvás-kő - RónabányaSalgóbánya - Szilvás-kő - RónabányaSalgóbánya - Szilvás-kő - RónabányaSalgóbánya - Szilvás-kő - Rónabánya

Salgótarján és környéke felfedezhetőek egy-egy túra keretében is. 3,5 km és 37 km közti hosszúságú, különböző nehézségű túraútvonalakat kínál a Karancs-Medves vidék az aktív osztályok részére.

Bányász-körút: 37 km
A Bányász-körút a Karancs-Medves vidék leghosszabb turistaútja, amely Salgótarjánból indul, bejárja Somoskövet és környékét, majd a Zagyva völgyén át visszavezet Salgótarjánba.
Szintemelkedése: 1380 méter

Eresztvény – Petőfi-sétány – Somoskő: 3,5 km
A túra Eresztényből indul, majd a Petőfi-sétányon áthaladva Somoskő váránál végződik.
Szintemelkedése: 50 méter

Salgóbánya – Szilvás-kő – Rónabánya: 7 km
A túra Salgóbányáról indul, majd Szilvás-követ körbejárva Rónabányán végződik.
A szilvás-kői hasadék védett területen található, bejárása csak képzett, engedéllyel rendelkező túravezetővel lehetséges.
Szintemelkedése: 160 méter

Salgótarján – a Karancs – Somoskőújfalu: 12 km
A kb. 3 órát igénylő túra Salgótarjánról indul, a Tóstrandról, majd a Kápolnai-hegyet útba ejtve Somoskőújfalun végződik. A túra némi túrázási gyakorlatot igényel.
Szintemelkedése: 550 méter

Salgótarján – Eresztvény: 6 km
A túraútvonal Salgótarján kempingjéből indul, Salgó vidékét, a Salgó várát is beleértve, bejárva Eresztvényben végződik.
Szintemelkedése: 60 méter

Térkép

Cím: 3100, Salgótarján

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális, részletes túraútvonalakról a Karancs-Medves vidék túraútvonalai honlapján: Karancs-Medves vidék túraútvonalai.

http://www.salgotarjan-turizmus.hu/hu/info/felfedezoknek/turautvonalak/

További salgótarjáni programok

További salgótarjáni programokért kérjük, látogassa meg a salgótarjáni programajánló oldalunkat!