Gedőcz-Tetői Csillagvizsgáló


Gedőcz-Tetői CsillagvizsgálóGedőcz-Tetői CsillagvizsgálóGedőcz-Tetői CsillagvizsgálóGedőcz-Tetői CsillagvizsgálóGedőcz-Tetői CsillagvizsgálóGedőcz-Tetői Csillagvizsgáló

A Salgótarján peremén található három szintes csillagvizsgálóban a diákok közelebb kerülhetnek az univerzumhoz, az űrkutatások legújabb eredményeihez távcsöves bemutatókon vagy épp DVD anyagokon keresztül.

A távcsöves bemutatók során különféle nagyításokban tanulmányozhatóak a bolygók, a Hold kráterei, a Világegyetem galaxisai, illetve számos érdekessége a csillagos égboltnak. A csillagvizsgáló főműszere egy 320/1450 mm-es Newton távcső, amely a harmadik szinten található, az épület kupolájában.

A csillagvizsgáló gazdag szakkönyv- és folyóirattárral rendelkezik, ahol a diákok elmerülhetnek a számukra érdekes szakirodalomban. A csillagvizsgáló rendelkezik továbbá foglalkozások, prezentációk megtartására alkalmas teremmel is.

Jó idő esetén a csillagvizsgáló épület melletti füves területen lehetőség van piknikezésre vagy épp szabadtéri bemutatók tartására is.

A csillagvizsgáló sötétedéstől (19 órától) várja látogatóit derült égbolt esetén.

Csoportok számára előzetes foglalás szükséges (minimum 48 órával a tervezett érkezés előtt).

Térkép

Cím: 3100, Salgótarján Gedőcz-tető

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Gedőcz-Tetői Csillagvizsgáló honlapján: www.csillagvizsgalo.starjan.hu/gedocz.php.

http://www.csillagvizsgalo.starjan.hu/gedocz.php

További salgótarjáni programok

További salgótarjáni programokért kérjük, látogassa meg a salgótarjáni programajánló oldalunkat!