Bányamúzeum


BányamúzeumBányamúzeumBányamúzeumBányamúzeumBányamúzeumBányamúzeumBányamúzeumBányamúzeumBányamúzeumBányamúzeumBányamúzeumBányamúzeumBányamúzeum

Magyarország első földalatti szénbányászati múzeuma, amely 1965. április 30-án nyitotta meg kapuit. A bányamúzeumban megtekinthető egy történeti kiállítás, egy külszíni bemutató, illetve egy földalatti bányamúzeum.

A földalatti bányamúzeum a József Lejtős akna eredeti vágatrendszerében került kialakításra.
A Múzeum bejáratán belépve, mely az eredeti lejtős akna portálja, 290 méter hosszú vágatrendszer tárul elénk. A diákok eredeti helyszínen ismerhetik meg a szénbányászat technológiáját, melyet bányászbábuk segítségével tettek valóságossá.

A földalatti állandó kiállításon felül állandó kiállításuk tekinthető meg a Múzeum felszíni épületében is. Itt kaptak helyet a bányász ünnepi viseletek, szerszámok, térképek, és egyéb bányászathoz szükséges eszközök.

A külszíni bemutató keretében a diákok megismerkedhetnek a különböző szállítóeszközökkel, többek között a kiállított mozdonyokkal, csillékkel, szállítóvagonokkal.

A Bányamúzeum kedd és vasárnap között látogatható.

Autóbuszos csoportok számára előzetes telefonos bejelentkezés szükséges. Az utolsó csoportfoglalásra legkésőbb zárás előtt egy órával van lehetőség.

Tárlatvezetés igényelhető (plusz költséggel jár).

Térkép

Cím: 3100, Salgótarján, Zemlinszky Resző út 1.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Bányamúzeum honlapján: banyamuzeumsalgotarjan.lapunk.hu.

http://banyamuzeumsalgotarjan.lapunk.hu/

További salgótarjáni programok

További salgótarjáni programokért kérjük, látogassa meg a salgótarjáni programajánló oldalunkat!