Pécsi Püspökség


SzékesegyházSzékesegyházPüspöki PalotaDzsámiDzsámiMáriagyűdi KegyhelyMáriagyűdi KegyhelyMáriagyűdi KegyhelyMáriagyűdi KegyhelyPüspökszentlászlói KastélyPüspöki PalotaMagtárMagtárKincstárKincstár

A Pécsi Püspökség számos látnivalót kínál.

Székesegyház
A pécsi Szent Péter és Szent Pál székesegyház a város szimbólumának is számít. A főként mészkőből épített székesegyház bentről is impozáns: hatalmas belső térrel és sátoros főoltárral rendelkezik. A kóruson található egy 6101 síppal ellátott orgona. A kápolnában Lotz Károly falfestményei csodálhatóak meg.

Püspöki Palota
A Püspöki Palota a 12. században épült, így megtekinthetőek különböző korok püspökeinek életkörülményei. A Palota rendelkezik egy „titkos átjáróval” is, amely egy földalatti alagút, mely a Püspöki Palota kertjét a Pincével és a Magtárral köti össze.

Dóm-kőtár
A Dóm-kőtárban a reneszánsz korból fennmaradt szobrászegyüttesek tekinthetőek meg.

Püspöki Kincstár
A képzőművészeti kiállítás a Pécsi Egyházmegye püspöki gyűjteményét mutatja be. Számos festmény, grafika, szobor, metszetet foglal magába, de megtekinthető érmegyűjtemény és ötvöstárgyak is.

Dzsámi – Belvárosi Plébánia
A Boldogasszony plébániatemplom hazánkban egyik páratlan török kori emléke. Megtekinthető a Mekka irányába tájolt imafülke és a fürdők is, melyeket Gázi Kászim pasa egykor használt..

Püspökszentlászlói Kastély
A Kastély Püspökszentlászló területén helyezkedik el, arborétummal rendelkezik.

Máriagyűdi Kegyhely
A Kegyhely hazánk legrégebbi kegyhelye. A pogány lakosság térítése a 10. században kezdődött, a 17. században pedig az első Mária-jelenség szemtanúi lehettek. A templomban található az 1713-ban elkészített kegyszobor, mely a templom különlegessége is.A templom orgonája is híres, mely Biebert József keze munkája.

Csoportok számára igényelhető idegenvetés is, illetve orgonajáték (plusz költséggel járnak)..
A Püspöki Palotában, ahova előzetes bejelentkezés kötelező, a belépőjegy díja tartalmazza a vezetés díját.

Térkép

Cím: 7635 Pécs, Dóm tér 2.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Pécsi Püspökség honlapján: pecsiegyhazmegye.hu/turisztika.

http://www.pecsiegyhazmegye.hu/turisztika

További pécsi programok

További pécsi programokért kérjük, látogassa meg a pécsi programajánló oldalunkat!