Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium


Pécsi Állatkert és Akvárium-TerráriumPécsi Állatkert és Akvárium-TerráriumPécsi Állatkert és Akvárium-TerráriumPécsi Állatkert és Akvárium-TerráriumPécsi Állatkert és Akvárium-TerráriumPécsi Állatkert és Akvárium-TerráriumPécsi Állatkert és Akvárium-TerráriumPécsi Állatkert és Akvárium-TerráriumPécsi Állatkert és Akvárium-TerráriumPécsi Állatkert és Akvárium-TerráriumPécsi Állatkert és Akvárium-TerráriumPécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium

A Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium mintegy 4 hektáron terül el, ahol mintegy 118 állatfaj tekinthető meg. Az állatkert 1960 óta várja vendégeit. 2000-ben egy felújításon esett át, így modern környezetet biztosít mind az állatok, mind a látogatók számára.

A szokványos állatkerti séta mellett újdonságot jelenthet az Akvárium-Terrárium, amely Európában is egyedülálló. Az Akvárium-Terrárium tíz méter mélységben tekinthető meg a pincerendszerben. Összesen 27 db terráriumot, 5 nagyobb méretű és 31 kisebb méretű akváriumot rejt, melyeknek 500-600 állat a lakója.

A főépületben található egy étterem, illetve az állatkert területén büfé és játszótér is. Az állatsimogatóban pedig testközelből is megismerkedhetnek a diákok az állatokkal.

Az állatkert rendelkezik egy felszerelt oktató-, és rendezvényteremmel, amely bérelhető.

A nyitva tartás évszakonként változó, érdemes a honlapjukon tájékozódni az aktuális nyitvatartási rendről.

Csoportok számára kedvezményt biztosítanak a teljes árú belépő díjából (15 fő felett).

Az állatkert a 34, 35, illetve a 35Y jelzésű helyi autóbuszokkal közelíthető meg könnyedén, illetve a Mecseki kisvasúttal.

Térkép

Cím: 7635 Pécs, Ángyán János u.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium honlapján: pecszoo.hu

http://www.pecszoo.hu/

További pécsi programok

További pécsi programokért kérjük, látogassa meg a pécsi programajánló oldalunkat!