Mecseki kisvasút


Mecseki kisvasútMecseki kisvasútMecseki kisvasútMecseki kisvasútMecseki kisvasútMecseki kisvasútMecseki kisvasútMecseki kisvasútMecseki kisvasútMecseki kisvasútMecseki kisvasútMecseki kisvasútMecseki kisvasútMecseki kisvasútMecseki kisvasút

A Mecseki kisvasút a pécsi állatkert és a vidámpark közötti szakaszon közlekedik menetrend szerint 20-25 percenként.
A Mecseki kisvasút 1962 óta szállít utasokat. 1962. augusztus 20-án került átadásra a társadalmi munka eredményeképp elkészült vonal. Jelenleg a legrövidebb távolságot áthidaló pályával rendelkezik hazánkban, ugyanis a pálya hossza 570 m, melyen 15 km/h-s sebességgel közlekedik. Bár a pálya rövid, de óriási élmény lehet a diákok számára, ahogy a kanyargós erdei úton közlekedik. Lehetőségük van a Mecsek természeti szépségét megcsodálni, megismerkedni a növény-, illetve állatvilágával, és látható a kimagasló pécsi televízió-torony is, amely 1972-ben épült.

A kisvasút menetrendje évszakonként változik, így az aktuális menetrendről érdemes honlapjukon vagy telefonon tájékozódni. A kisvasút jelenleg a Pécsi Önkormányzat tulajdonában van.

A Mecseki kisvasút napját az átadásához kötődően minden év augusztus 20-án tartják.

Csoportok számára (20 fő felett) kedvezményt biztosítanak a teljes árú menetjegy díjából.

A kisvasút megközelíthető a 34, 35, illetve a 35A jelzésű helyi buszokkal.

Térkép

Cím: Pécs – Állatkert (Ángyán János utca 1.) – Vidámpark

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Mecseki kisvasút honlapján: mecsekikisvasut.extra.hu.

http://mecsekikisvasut.extra.hu/

További pécsi programok

További pécsi programokért kérjük, látogassa meg a pécsi programajánló oldalunkat!