Ópusztaszer Jurtaszállás


JurtaszállásJurtaszállásJurtaszállás belülrőlJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállás belülrőlJurtaszállás belülrőlJurtaszállás belülrőlJurtaszállás belülrőlJurtaszállás WCJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonat

Az Ópusztaszer Jurtaszállás szállás kiemelt előnyei

Elhelyezés jurtákban
Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparktól 10 perc sétára
Különleges program a szálláson: Méneslátogató sztyeppevonat
Max. férőhely: 39 fő
Legjobb ár: 5155 Ft/fő/éj


A szálláshely típusa: egyéb szálláshely
NTAK regisztrációs száma: EG20017569

Elhelyezkedés

Cím: 6767 Ópusztaszer, Pusztaszeri major tanya 102.

A családi kézben lévő, különleges kialakítású jurtaszállás, mely az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparktól 10 perc sétára található, az 5-ös főútról könnyedén megközelíthető autóbusszal. A jurtaszállás 3 km-re fekszik Ópusztaszer központjától (gyalog 30 perc, autóbusszal 4 perc).

Közösségi tér

A szállás területén az egész osztály összegyűlhet a szabadban, vagy pedig a közösségi jurtában, ahol lehetőség van közös főzésre is.

Szobák, felszereltség, szolgáltatások

A diákok elhelyezése eredeti kazah és mongol jurtákban történik, melyek teteje nyitott, így éjszaka látható a csillagos ég. A jurta tetején található lyuk a szellőzést és fénybeeresztését szolgálja, de becsukható.

A szállás maximum 39 fő befogadására alkalmas, összesen 7 db ötfős és 1 db négyfős jurtában. A sofőrnek lakókocsit is fel tudnak ajánlani, amennyiben külön szeretne éjszakázni a csoporttól. Szükség esetén egy pót tábori sátor (nem jurta) is igénybe vehető 4 fő részére, ezzel 43 főt tudunk összesen elszállásolni.

A jurtákban mécses világítás van. Áramforrás elérhető a jurtákban. Közelükben található a hideg-meleg vizes fürdőkabin, mindegyik jurtához egy tartozik. Ágynemű benne van az árban.

A szállás területén található egy nagy közös jurta, mely társalgóként is szolgál. 40-50 fő befogadására alkalmas, közepén tűzrakóhellyel. Továbbá a jurta 8 db asztallal és egy tálalóasztallal is rendelkezik. A közösségi étkezőnél hűtőszekrény és gáztűzhely is rendelkezésre áll.

Megrendelhető csoportprogram előzetes bejelentkezéssel a Méneslátogató sztyeppevonat: két, egymás után szerelvényezett ekhós szekér (hasonlatosan egy vonatszerelvényhez), amelyre fel tud ülni 30-35 utas. A résztvevők egy kalandos kört téve a pusztában, a Cseppentő Család 50 hektáros, központi legelőterületén megtekinthetik az Ópusztaszeri Akhal Teke fajtájú ménest.

Az Akhal Teke lófajta őseink társa volt a Kárpát-medencébe való érkezésünk alatt, így ha úgy tetszik, megtekinthetjük a honfoglalás lovait. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban megtekinthető tárgyi emlékek és ábrázolások itt megelevenednek és testközelbe kerülnek a csapat számára. A lovakat itt testközelből vehetjük szemükre, ménesi szabadtartásos állapotukban, akár egykor, amikor nomád legeltető állattartásos életforma jellemezte népünket. Megnézzük a munkalovakat, öreg kancákat és a kiscsikókat. Utunk az eredeti kazak és mongol jurtákból álló Jurtaszállás mellől indul és oda is térünk vissza.

A program előtt és után a tágas tér a csapat rendelkezésére áll szabadidő eltöltésre, és a közösségi társalgónkban le lehet ülni pihenni, vagy elfogyasztani az útravalót.

A program időtartama kb. 45 perc.
Minimum létszám: 15 fő.
Ára: 1 500 Ft/fő
Kezdete lehet: 10-15 óra között egyeztetés szerint.

Étkezés

A nagy közösségi jurtában, mely az egész osztály befogadására alkalmas, lehetőség van a kijelölt tűzrakóhelyen szalonnát sütni vagy épp bográcsozni közösen.

Ebéd és vacsora rendelhető, de reggeli sajnos nem kérhető.

Buszparkoló

A buszok parkolása helyben megoldott.

Bejelentkezés és kijelentkezés

Előzetes egyeztetés alapján.

Diákcsoport árak

A szállás díja: 5155 Ft/fő/éj

Ebéd: 4500 Ft/fő/alkalom
Vacsora: 4500 Ft/fő/alkalom

A szállás ára nem tartalmazza az idegenforgalmi adót, melynek mértéke 300 Ft/fő/éj (18 és 70 év közöttiekre vonatkozik).

Fizetési feltételek

Foglaló fizetése szükséges.

Lemondási feltételek

A foglaló nem téríthető vissza.

Vélemények

Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes
4.7
54 értékelés alapján
Andrea T.
Andrea T.
19:27 23 Sep 22
We met with the greatest professionalism here in connection with my daughter's almost 11-year-old riding skills. I've been going back for 3 years. A very big 5 in all respects.
Andrea S.
Andrea S.
15:34 17 Aug 22
Imádom!!!
Noémi B.
Noémi B.
17:44 25 Oct 21
Szuper kedves, jó oktatás és nem utolsó sorban nem kioktatás. 😉
Nóra S.
Nóra S.
16:42 17 Jul 21
A szállás jó volt, nagyon nomád, a szúnyogriasztó is működött, bár a jurtára tennék egy hálót legalább ellenük. A lovak sajnos messze voltak kevés alkalom volt őket közelebbről szemügyre venni. Azért sikerült egy-kettőt lencsevégre kapni.
Kiara N.
Kiara N.
14:59 28 Jun 21
Leges best place.Beautiful landscapes, beautiful sunsets, beautiful horses and big super own saddles.
Márta V.
Márta V.
20:06 18 Oct 20
Tökéletes túrao ak. Kényelmes "Cseppentő" nyergek. Az én hiper szuper kedvencem a MARHATERELÉS!
Zsolt B.
Zsolt B.
15:11 17 Jul 20
Nagyon kurtulált hely, sokoldalú lehetőségekkel.A tulajdonosok látásmódja nagyon szimpatikus, kommunikáció kiváló.
Tibor K.
Tibor K.
09:58 04 Sep 19
Nagyon nagyon jóóó
Tibor K.
Tibor K.
09:58 04 Sep 19
Nagyon nagyon jóóó
Attila H.
Attila H.
19:12 13 Aug 19
Zseniális hely igazi élmény felnőttnek gyereknek. Nomádkodás kényelmesen a természet lágy ölén. A lovak meg óriási arcok... Köszönjük
Attila H.
Attila H.
19:12 13 Aug 19
Zseniális hely igazi élmény felnőttnek gyereknek. Nomádkodás kényelmesen a természet lágy ölén. A lovak meg óriási arcok... Köszönjük
Bea K.
Bea K.
10:03 18 Jul 19
Gyönyörű, kulturált, természetközeli. Maga a csoda!
Bea K.
Bea K.
10:03 18 Jul 19
Gyönyörű, kulturált, természetközeli. Maga a csoda!
Eliza K.
Eliza K.
01:01 11 Mar 19
Gyönyörű hely, felkészült oktatók, tartalmas túrák, nagyszerű lovak. Feltöltődni, kiszakadni a város zajából, a rohanásból és kijönni Ópusztaszerre egy lovas hétvégére...na az az igazi kikapcsolódás.
Eliza K.
Eliza K.
13:45 10 Mar 19
Gyönyörű hely, felkészült oktatók, tartalmas túrák, nagyszerű lovak. Feltöltődni, kiszakadni a város zajából, a rohanásból és kijönni Ópusztaszerre egy lovas hétvégére...na az az igazi kikapcsolódás.
Arnold K.
Arnold K.
10:17 19 Aug 18
Gyönyörű
Gábor L.
Gábor L.
08:05 10 Jul 18
Gyönyörű környezet!
Viktor V.
Viktor V.
08:04 09 Jul 18
Óriási élmény. Erdővel kerített hatalmas füves puszta. Csodálatos lovak, csend, béke, nyugalom.
Norbert R.
Norbert R.
01:01 20 May 18
Aki szereti az Alföldet, annak egyszerű szikárságával de éltető melegségével is, aki tudja, hogy az életünk csak a természet létezésében képzelhető el, az átérezheti ennek az élménynek az anyaföldben gyökerező szépségét itt, az Akhal Teke Ménesnél.
Seabiscuit
Seabiscuit
21:28 22 May 17
Szeretünk idejárni, idén lesz a 7. táborunk. Mindig jó társaságban, közel a természethez, aktív pihenéssel telik egy hetünk a nyárból 🙂
Norbert R.
Norbert R.
11:33 26 Mar 17
Those who love the Great Plain, with its simple austerity but also its life-giving warmth, who know that our life can only be imagined in the existence of nature, can feel the beauty of this experience rooted in the motherland here, at Akhal Teke Ménes.
További vélemények
js_loader

Ajánlatkérés

Kérem töltse ki az alábbi űrlapot az ajánlatkéréshez, vagy küldjön emailt:
hello@sulitura.hu
Mihamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés
Sending