Ópusztaszer Jurtaszállás


JurtaszállásJurtaszállásJurtaszállás belülrőlJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállás belülrőlJurtaszállás belülrőlJurtaszállás belülrőlJurtaszállás belülrőlJurtaszállás WCJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonat

Az Ópusztaszer Jurtaszállás szállás kiemelt előnyei

Elhelyezés jurtákban
Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparktól 10 perc sétára
Különleges program a szálláson: Méneslátogató sztyeppevonat
Max. férőhely: 40 fő
Legjobb ár: 3000 Ft/fő/éj

Elhelyezkedés

Cím: 6767 Ópusztaszer, Pusztaszeri major tanya 102.

A családi kézben lévő, különleges kialakítású jurtaszállás, mely az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparktól 10 perc sétára található, az 5-ös főútról könnyedén megközelíthető autóbusszal. A jurtaszállás 3 km-re fekszik Ópusztaszer központjától (gyalog 30 perc, autóbusszal 4 perc).

Közösségi tér

A szállás területén az egész osztály összegyűlhet a szabadban, vagy pedig a közösségi jurtában, ahol lehetőség van közös főzésre is.

Szobák, felszereltség, szolgáltatások

A diákok elhelyezése eredeti kazah és mongol jurtákban történik, melyek teteje nyitott, így éjszaka látható a csillagos ég. A jurta tetején található lyuk a szellőzést és fénybeeresztését szolgálja, de becsukható.

A szállás maximum 40 fő befogadására alkalmas, összesen 8 db ötfős jurtában. A sofőrnek lakókocsit is fel tudnak ajánlani, amennyiben külön szeretne éjszakázni a csoporttól.

A jurtákban mécses világítás van. Áramforrás elérhető a jurtákban. Közelükben található a hideg-meleg vizes fürdőkabin, mindegyik jurtához egy tartozik. Ágynemű benne van az árban.

A szállás területén található egy nagy közös jurta, mely társalgóként is szolgál. 40-50 fő befogadására alkalmas, közepén tűzrakóhellyel. Továbbá a jurta 8 db asztallal és egy tálalóasztallal is rendelkezik. A közösségi étkezőnél hűtőszekrény és gáztűzhely is rendelkezésre áll.

Megrendelhető csoportprogram előzetes bejelentkezéssel a Méneslátogató sztyeppevonat: két, egymás után szerelvényezett ekhós szekér (hasonlatosan egy vonatszerelvényhez), amelyre fel tud ülni 30-35 utas. A résztvevők egy kalandos kört téve a pusztában, a Cseppentő Család 50 hektáros, központi legelőterületén megtekinthetik az Ópusztaszeri Akhal Teke fajtájú ménest.

Az Akhal Teke lófajta őseink társa volt a Kárpát-medencébe való érkezésünk alatt, így ha úgy tetszik, megtekinthetjük a honfoglalás lovait. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban megtekinthető tárgyi emlékek és ábrázolások itt megelevenednek és testközelbe kerülnek a csapat számára. A lovakat itt testközelből vehetjük szemükre, ménesi szabadtartásos állapotukban, akár egykor, amikor nomád legeltető állattartásos életforma jellemezte népünket. Megnézzük a munkalovakat, öreg kancákat és a kiscsikókat. Utunk az eredeti kazak és mongol jurtákból álló Jurtaszállás mellől indul és oda is térünk vissza.

A program előtt és után a tágas tér a csapat rendelkezésére áll szabadidő eltöltésre, és a közösségi társalgónkban le lehet ülni pihenni, vagy elfogyasztani az útravalót.

A program időtartama kb. 45 perc.
Minimum létszám: 15 fő.
Ára: 1 500 Ft/fő
Kezdete lehet: 10-15 óra között egyeztetés szerint.

Étkezés

A nagy közösségi jurtában, mely az egész osztály befogadására alkalmas, lehetőség van a kijelölt tűzrakóhelyen szalonnát sütni vagy épp bográcsozni közösen.

Étkezés megrendelhető.

Buszparkoló

A buszok parkolása helyben megoldott.

Bejelentkezés és kijelentkezés

Előzetes egyeztetés alapján.

Diákcsoport árak

A szállás díja: 3000 Ft/fő/éj

Egytálétel ebéd: 1500 Ft/fő
Egytálétel vacsora: 1500 Ft/fő

A szállás ára nem tartalmazza az idegenforgalmi adót, melynek mértéke 300 Ft/fő/éj (18 és 70 év közöttiekre vonatkozik).

Fizetési feltételek

Foglaló fizetése szükséges.

Lemondási feltételek

A foglaló nem téríthető vissza.

Vélemények

Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes
4.7
19 értékelés alapján
Tibor Kiss
Tibor Kiss
09:58 04 Sep 19
Nagyon nagyon jóóó
Tibor Kiss
Tibor Kiss
09:58 04 Sep 19
Nagyon nagyon jóóó
Attila Huszár
Attila Huszár
19:12 13 Aug 19
Zseniális hely igazi élmény felnőttnek gyereknek. Nomádkodás kényelmesen a természet lágy ölén. A lovak meg óriási arcok... Köszönjük
Attila Huszár
Attila Huszár
19:12 13 Aug 19
Zseniális hely igazi élmény felnőttnek gyereknek. Nomádkodás kényelmesen a természet lágy ölén. A lovak meg óriási arcok... Köszönjük
Bea Kovacs
Bea Kovacs
10:03 18 Jul 19
Gyönyörű, kulturált, természetközeli. Maga a csoda!
Bea Kovacs
Bea Kovacs
10:03 18 Jul 19
Gyönyörű, kulturált, természetközeli. Maga a csoda!
Eliza Kerekes
Eliza Kerekes
13:45 10 Mar 19
Gyönyörű hely, felkészült oktatók, tartalmas túrák, nagyszerű lovak. Feltöltődni, kiszakadni a város zajából, a rohanásból és kijönni Ópusztaszerre egy lovas hétvégére...na az az igazi kikapcsolódás.
Arnold Kiss
Arnold Kiss
10:17 19 Aug 18
Gyönyörű
Gábor Lipták
Gábor Lipták
08:05 10 Jul 18
Gyönyörű környezet!
Viktor Vėkony
Viktor Vėkony
08:04 09 Jul 18
Óriási élmény. Erdővel kerített hatalmas füves puszta. Csodálatos lovak, csend, béke, nyugalom.
Seabiscuit
Seabiscuit
21:28 22 May 17
Szeretünk idejárni, idén lesz a 7. táborunk. Mindig jó társaságban, közel a természethez, aktív pihenéssel telik egy hetünk a nyárból 🙂
Norbert Rácz
Norbert Rácz
11:33 26 Mar 17
Aki szereti az Alföldet, annak egyszerű szikárságával de éltető melegségével is, aki tudja, hogy az életünk csak a természet létezésében képzelhető el, az átérezheti ennek az élménynek az anyaföldben gyökerező szépségét itt, az Akhal Teke Ménesnél.
További vélemények

Ajánlatkérés / foglalás

Kérem töltse ki az alábbi űrlapot az ajánlatkéréshez, vagy küldjön emailt:
hello@sulitura.hu
Mihamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés
Sending