Nemzeti Történeti Emlékpark


Nemzeti Történeti EmlékparkNemzeti Történeti EmlékparkNemzeti Történeti EmlékparkNemzeti Történeti EmlékparkNemzeti Történeti EmlékparkNemzeti Történeti EmlékparkNemzeti Történeti EmlékparkNemzeti Történeti EmlékparkNemzeti Történeti EmlékparkNemzeti Történeti Emlékpark

A Feszty-körképről híres Nemzeti Történeti Emlékpark számos látnivalóval várja látogatóit.

A Rotundaban (körépület) tekinthető meg a Feszty-körkép, kiállítások az Emlékpart történetéről, Honfoglalásról, Szere monostora és településéről. A kiállítások mellett panoptikum is található az épületben.

A Látogatóközpontban lehetőség van 3D filmvetítésen részt venni Magyarország történelméről.

Műemlékek is megtekinthetőek az Emlékparkban, többek között a Milleniumi Árpád-emlékmű, Történelmi szoborpark, Szer mezőváros középkori monostorromjai, illetve a Nemzeti Összetartozás Emlékműve.

A Múzeumfaluban tanyai és mezővárosi épületekkel ismerkedhetnek meg a diákok, illetve az itt történt élő tevékenységekkel, szatócsbolttal.

Külső kiállítások is megtekinthetőek jó idő esetén. Többek között az Erdei tanösvény, a tóparton a tiszai halászat, fafeldolgozás emlékhelye, gátőri, árvízi kiállítás, koronás jurta, illetve a Nomád Park.

Diákok számára lehetőség van múzeumpedagógiai foglalkozásokon, illetve kézműves foglalkozásokon részt venni. A részvételhez előzetes egyeztetés szükséges.

Diákcsoportok számára különböző csomagokat nyújtanak (15 fő felett):

  • Kalandozó: Feszty-körkép, Nomád Park, Rotunda kiállításai (kivéve Panoptikum), Skanzen, 1 db választható múzeumpedagógiai program
  • Tematikus napok (nov. 1. – márc. 31.): Feszty-körkép, Emlékpark területe, Rotunda kiállításai (kivéve Panoptikum), 3 db választható múzeumpedagógiai foglalkozásból összeállított programcsomag

A diákcsomagok mellé minden 15 fő után 1 fő kísérő díjmentes belépését biztosítják.

Étkezésre lehetőség van a Szeri Csárdában, illetve található büfé is az Emlékparkban.

Az Emlékpark területén lehetőség van szuvenír vásárlására az ajándékboltokban.

Szakvezetés igényelhető magyar, illetve angol nyelven.

A Feszty-körkép megtekintéséhez előjegyzés szükséges.

Az emlékpark, nyári-, illetve téli nyitva tartással rendelkezik, az aktuális nyitva tartási rendről érdemes a honlapjukon tájékozódni.

Térkép

Cím: 6767 Ópusztaszer, Szoborkert 68.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Nemzeti Történeti Emlékpark honlapján: opusztaszer.hu

http://www.opusztaszer.hu/

További ópusztaszeri programok

További ópusztaszeri programokért kérjük, látogassa meg a ópusztaszeri programajánló oldalunkat!