Miskolci Nemzeti Színház


A színházA színházRégi főutcaRégi iratok

A Miskolci Nemzeti Színház a Széchenyi utcában helyezkedik el, Miskolc szívében. A színház épülete klasszicista és romantikus jegyeket is tartalmaz. Az épületet magát 1847 és 1857 között emelték, ezen előadásokon felül még számtalan, különféle neves és színvonalas előadásoknak szolgál helyszínéül a színház.

Az 1990-es években kisebb nagyobb átalakításokat és fejlesztéseket hajtottak végre az épületen. A cél egyfelől egy háromtagozatú színház (próza, zene, balett) színház kialakítása volt. Kétemeletes, klasszicista, helyenként romantikus elemekkel tagolt színházépületről van szó.

A színházban folyamatosan jobbnál jobb előadásokat adnak és folyton képes a megújulásra az egész társulat. Főként kortárs darabokat lehet megtekinteni, melyeknek modern szellemisége a gyermekeknek is sok érdekességet tartalmazhat. Az ilyen interaktív előadások sok élmény nyújthatnak a fiataloknak és fontos minden gyermek számára a kulturális fejlődés és ennek igényének kifejlődése már gyermekkorban is.

A képek forrása: Miskolci Nemzeti Színház Wikipédia szócikk.

Térkép

Cím: 3525 Miskolc, Déryné u. 1.

További információk

További információkért az aktuális árakról, feltételekről és szabályokról színház honlapján szíveskedjenek érdeklődni: www.mnsz.hu.

http://mnsz.hu/

További miskolci programok

További miskolci programokért kérjük látogassa meg a miskolci programajánló oldalunkat!