Miskolci Állatkert és Kultúrpark


Miskolci Állatkert és KultúrparkMiskolci Állatkert és KultúrparkTermészetvédelmi SzoborparkTermészetvédelmi SzoborparkTermészetvédelmi SzoborparkTermészetvédelmi SzoborparkTermészetvédelmi SzoborparkTermészetvédelmi Szoborpark

Az év minden napján nyitva tartó Miskolci Állatkert és Kultúrparkban öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyede tekinthető meg erdei környezetben. Mivel az állatkert a Bükki Nemzeti Parkkal is szomszédos, ezért annak növény-, illetve állatvilága is megcsodálható. A természetvédelmi szoborparkban pedig mára már kihalt állatok is megtekinthetőek bronzszobor formájukban.

Az állatkert területén található Terasz Büfé várja vendégeit március 15-től október 5-ig.

Óránként különböző látványetetéseket tartanak, illetve állatbemutatókon van lehetőség részt venni.

1-1,5 órás csoportos tematikus vezetés igényelhető korosztályokra szabva, mely díjmentes, de előzetes bejelentkezéshez kötött.

A botanikai tanösvényen a diákok felfedezhetik az állat-, illetve növényvilágot játékosan, Wass Albert Bulámbuk című meséjének segítségével. A tanösvényhez tartozik egy 9 méteres magasles, illetve egy 32 méteres völgyhíd is, melyek hozzájárulnak, hogy a séta semmiképp se legyen unalmas.

Térkép

Cím: 3535 Miskolc, Csanyik-völgy

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Miskolci Állatkert és Kultúrpark honlapján: www.miskolczoo.hu.

http://www.miskolczoo.hu/

További miskolci programok

További miskolci programokért kérjük, látogassa meg a miskolci programajánló oldalunkat!