Diósgyőri Vár


a vár madártávlatbólTervrajzoka vára vára vár

A Diósgyőrben található vár ma már Miskolchoz tartozik. Különböző iratok és más maradványok arra engednek következtetni, hogy XII. században is már állhatott a vár. A vár történelme igen messzire nyúlik vissza, sok kihíváson és felemelkedésen van túl és kiemelkedő paraméterekkel rendelkezik Európai viszonylatban is. Az 1600-as évek alkonyán már nem lakott benne senki, a külseje egyre inkább romlott. Régészek kezdték felderíteni az 1960-as években. A 2000-es években elkezdték újraépíteni a várat és azóta is folyamatosan zajlanak a fejlesztések és felújítások. Ezek nagy része 2014 nyarára készült el. A beruházás során nemcsak a romokat konzerválták, hanem továbbépítették és rekonstrukciója is megtörtént. A vár a második szintig épült fel, a további építésekre még várni kell.

A várak mindig érdekesek a gyermekek számára. Hatalmas tér a felhőtlen játékra, izgalmas történelmi helyszínek, érdekes történetek. Minden adott egy nagyszerű élményhez. A Diósgyőr vár Magyarországon is legendás és nagyon nagy múltra tekint vissza. Biztos, hogy bárki szervez ide osztálykirándulást, nem fogja megbánni.

A képek forrása a Diósgyőri vár Wikipédia szócikke.

Térkép

Cím: 3534 Miskolc, Vár u. 24.

További információk

További információkért az aktuális árakról, feltételekről és elérhetőségekről a vár honlapján érdeklődjenek: www.diosgyorivar.hu.

https://www.diosgyorivar.hu/

További miskolci programok

További miskolci programokért kérjük látogassa meg a miskolci programajánló oldalunkat!