Szent László Templom


Szent László TemplomSzent László TemplomSzent László TemplomSzent László TemplomSzent László TemplomSzent László TemplomSzent László TemplomSzent László Templom

A mezőkövesdi Szent László Templom barokk stílusú műemléki védettségű egytornyos épület, mely 1770-ben épült meg.
A templom híres a főoltár felett függő 6 méter magas és 3 méter széles oltárképéről, melyet Kovács Mihány festett 1868-ban Egerben. Az oltárképen Szent László látható, illetve a gyermek Krisztust karjában tartó Mária. A szentély felett a mennyezeten további három jelenet tekinthető meg. A templom falain, kupoláin továbbá számos freskó található, melyek renováláson estek át.

A templom falai is több ízben renováláson estek át, többek között az 1956. novemberi ágyúlövedék miatt, amelyben a templomot súlyosan érintette.

A templom karzatán új orgona található, amely három manuállal, 35 regiszterrel és több, mint 2545 síppal rendelkezik. Hangzástervét Koloss István, a Szent István bazilika orgonaművésze, zeneszerző, orgonaszakértő készítette.

Térkép

Cím: Mezőkövesd, 3400, Szent László tér 28,

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, látogatási feltételekről a Szent László Templom honlapján: szentlaszlo-mezokovesd.hu/index.php/templomunk.

http://szentlaszlo-mezokovesd.hu/index.php/templomunk

További mezőkövesdi programok

További mezőkövesdi programokért kérjük, látogassa meg a mezőkövesdi programajánló oldalunkat!