Helikon Kastélymúzeum, Festetics kastély


Helikon Kastélymúzeum, Festetics kastélyHelikon Kastélymúzeum, Festetics kastélyHelikon Kastélymúzeum, Festetics kastélyHelikon Kastélymúzeum, Festetics kastélyHelikon Kastélymúzeum, Festetics kastélyHelikon Kastélymúzeum, Festetics kastélyHelikon KönyvtárHelikon KönyvtárHelikon KönyvtárHelikon KönyvtárHelikon KönyvtárHelikon KönyvtárHelikon KönyvtárHelikon KönyvtárHelikon Kastélymúzeum, Festetics kastélyHelikon KönyvtárHelikon KönyvtárHelikon KönyvtárHelikon Könyvtár

A Festetics kastély hazánk harmadik legnagyobb kastélya, mely ma múzeumként és rendezvény-központként működik.
A kastély építését 1745-ben kezdték meg Festetics Kristóf indítványozására. A 34 helyiséggel rendelkező kastély a későbbiekben még több ízben átépítésre került, mai felépítését az 1880-as években érte el.

Festetics György építtette a kastélyhoz 1799 és 1801 között a könyvtári-, és a déli szárnyat. A Helikon könyvtár kb. 80 ezres gyűjteménye a Festetics család nevéhez fűződik, melyet mintegy 200 év alatt gyűjtöttek össze. A könyvtár jelenleg Európa legnagyobb épen maradt főúri könyvtára.
A könyvtár kutatóhelyiséggel is rendelkezik, ahol lehetőség nyílik a könyveket helyben használni kutatójegy ellenében.

A múzeumépületben állandó vadászkiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők. A tetőtéri teremben pedig történelmi modellvasút kiállítása található.

A Kastély dísze szintén a hatalmas hozzá tartozó park, ahol a Pálmaház is található. A Pálmaház egzotikus növényeket vonultat fel.

Lehetőség van a látogatóknak a több, mint 50 kiállított darabból álló Hintókiállítást is megtekinteni.

A Kastélymúzeumban lehetőség van csoportos foglalkozásokon, szakkörökön is részt venni. Továbbá időszaki kiállításoknak is otthon ad a kastély. Az aktuális programokról, időszaki kiállításokról érdemes a Kastélymúzeum honlapján tájékozódni.

Csoportok számára kedvezményt biztosítanak a teljes árú belépőjegy díjából.

Térkép

Cím: 8360 Keszthely, Kastély u. 1.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Helikon Kastélymúzeum, Festetics kastély honlapján: helikonkastely.hu.

http://helikonkastely.hu/

További keszthelyi programok

További keszthelyi programokért kérjük, látogassa meg a keszthelyi programajánló oldalunkat!