Babamúzeum, Történelmi Panoptikum


BabmúzeumBabmúzeumBabmúzeumBabmúzeumBabmúzeumBabmúzeumBabmúzeumBabmúzeumBabmúzeumPanoptikumPanoptikumBabmúzeumPanoptikumPanoptikumPanoptikum

A keszthelyi Babmúzeum, amely 1999 óta várja vendégeit, különlegessége, hogy a kiállított babák magyar népviseletben csodálhatóak meg. A kiállított babák anyagukat tekintve kerámia-, illetve porcelánfejűek. A két szinten elhelyezkedő kiállításon a magyar népviseletek mellett megtalálható egy erdélyi gyűjtemény is, amely mintegy 120 figurából áll. Az egyszerű hétköznapi viseletek mellett megcsodálhatóak az ünnepi viseletek is több tájegységről. Az épület harmadik szintjén a babák házai, templomai találhatóak, továbbá a jellegzetes épületek mellett megtekinthetőek a gazdasági területek is.

A Történelmi Panoptikumnak egy összetett pincerendszer ad otthont, amely a keszthelyi Sétálóutca alatt található. A keszthelyi Panoptikum hazánk legnagyobb panoptikuma. Mintegy 500 magyar király, fejedelem, író, költő tekinthető meg korhű ruhában és beállításban. Attilától egészen Horthy Miklósig mintegy 1500 évet ölel fel a kiállítás. Megtekinthető kiállítás a panoptikumon felül az Apáca és Papi rend viseletei is.

A Múzeum nyitva tartása évszakonként változik, érdemes az aktuális nyitva tartásról a honlapjukon tájékozódni.

Csoportok számára kedvezményt biztosítanak a teljes árú belépő díjából.

Térkép

Cím: 8360, Keszthely, Kossuth Lajos u. 11.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Babamúzeum, Történelmi Panoptikum honlapján: babamuzeum-keszthely.hu.

http://www.babamuzeum-keszthely.hu/

További keszthelyi programok

További keszthelyi programokért kérjük, látogassa meg a keszthelyi programajánló oldalunkat!