Népi Iparművészeti Gyűjtemény


A múzeumBelső tér

A parasztokra jellemző volt, hogy a munkájuk kellékein kívül a mindennapi használati tárgyaikat is saját maguknak készítették. Külső kényszerek is befolyásolták a munkájukat, mint például mások elvárása vagy ízlése. Emellett tudtak szabadan is alkotni, ami belülről jött és csak a saját fejük után mehettek. Bár ezeket a lehetőségeket legtöbbször hagyományok súlya korlátozta. A probléma ezekben a helyzetekben az, hogy az elvárások igen szigorúak, feszesek és általában magasak. Ilyen terhek mellett a művész nem mindig tud teret engedni képzelőerejének és az innovációknak ezáltal korlátozva a fejlődést és az előrelépést.

Az iparművészet vidéken egyáltalán nem állandó, hanem folyamatosan a korral és az igényekkel együtt változik, élő művészeti ág. A múzeum remek lehetőséget nyújt osztálykirándulások helyszíneként. Tökéletes lehetőség arra, hogy már fiatal korban megszerettessék a népművészetet a gyermekekkel és hogy neveljük őket a hagyományok ápolására és tiszteletére. Magyarok lévén ez nagyon fontos, hiszen nagyon míves a történelmünk. De ha hagyjuk ezt kiveszni, akkor a jövőben ebből már nem fognak semmire emlékezni.

Térkép

Cím: 6000 Kecskemét, Serfőző u. 19.

További információk

További információkért az aktuális árakról, feltételekről és elérhetőségekről a múzeum honlapján érdeklődjenek: www.nepiiparmuveszet.hu

http://www.nepiiparmuveszet.hu/

További kecskeméti programok

További kecskeméti programokért kérjük látogassa meg a kecskeméti programajánló oldalunkat!