Kiskunsági Nemzeti Park, Természet Háza


Ködös reggelHarmat a pókhálónA vízi világA vízi világember és vízhorgász a partonember és hal küzdelme

Az 1970-es évek közepe táján jött létre a Kiskunsági Nemzeti Park, Magyarország második nemzeti parkja időrendben. Mint az összes többi magyar nemzeti park, ez is arra ösztönzi az embereket, hogy szeressék és tiszteljék a természetet olyannak, amilyen. Valamint hogy ismerkedjenek vele a lehető legszórakoztatóbb és pihentetőbb módon. A park rendkívül sokszínű természeti adottságok tekintetben. A szikes talaj egyedülálló Magyarországon és remek életteret biztosít az itt élő állatoknak (a növényeknek kevésbé). Az Akasztói Horgászparkban találkozhatunk a különlegességnek számító Sziki-pontyokkal, amelyek a szikes talaj által megszűrt, idegen szennyező anyagoktól mentes vízben nevelkedtek, és egytől egyig kiváló fizikumnak és egészségnek örvendenek.Területének nagy része az UNESCO által rezervátummá lett nyilvánítva. A vizek nagy része is szigorúan védettnek számít. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága Kecskeméten található.

A Természet Háza az év minden szakában várja az óvodásokat, iskolásokat rendhagyó órákra, szakköri foglalkozásokra, melyekben mindenki megtalálhatja a neki tetsző területeket és játékos módon ismerkedhet a környékkel és annak élőlényivel, növényeivel. „A programok célja a kompetencia alapú ismeretszerzés gyakorlása”- áll a park honlapján. Leghangsúlyosabb témák a természetismeret és a természet védelem. Remek program lehet osztálykirándulások számára, remek levegő, barátságos környezet és gyönyörű tájak.

Térkép

Cím: 6000 Kecskemét, Liszt Ferenc u. 19.

További információk

További információkért az aktuális árakról, feltételekről és elérhetőségekről a nemzeti park honlapján érdeklődjenek: www.knp.nemzetipark.gov.hu

http://knp.nemzetipark.gov.hu/

További kecskeméti programok

További kecskeméti programokért kérjük látogassa meg a kecskeméti programajánló oldalunkat!