Szent László Látogatóközpont


Püspökvár-ToronykilátóPüspökvár-ToronykilátóMúzeumházEgyházmegyei Kincstár és KönyvtárBoldog Apor Vilmos EmlékkiállításPüspökvár-ToronykilátóBoldog Apor Vilmos EmlékkiállításBoldog Apor Vilmos EmlékkiállításBoldog Apor Vilmos EmlékkiállításKáptalanházKáptalanházKáptalanházKáptalanház

A Szent László Látogatóközpont kiállításai, illetve épületei a Győri Egyházmegye kulturális örökségeit mutatják be.

A következő kiállítások és épületek érhetőek el:

Káptalanház
A Káptalanház bemutatja többek között a győri egyházmegye templomi építészetét, illetve emlékeket a 17-18. századi búcsújárásról, barokk művészet kiállítási darabjait. Továbbá lehetőség van megtekinteni egy káptalani szoba berendezését is, mely 18-19. századi.
Cím: 9021, Győr, Káptalandomb 11.

Bazilika
A Bazilikában megtekinthető a Szent László herma, a Könnyező Szűzanya-kegykép és Boldog Apor Vilmos sírja is. A Bazilikában megtekinthető az alsó termébe annak építésének története. A falain pedig neves személyek és győri püspökök sírkövei találhatóak.
Cím: 9021, Győr, Káptalandomb 1.

Püspökvár-Toronykilátó
A Toronykilátóhoz tartozó vár a győri püspökség székhelye, a kilátóból Győr panorámája csodálható meg.
Cím: 9021, Győr, Káptalandomb 1.

Boldog Apor Vilmos Emlékkiállítás
Az emlékkiállítás Boldog Apor Vilmos vértanúságának eredeti helyszínén tekinthető meg.
Cím: 9021, Győr, Káptalandomb 1.

Múzeumház
A Múzeumház Győr szívében kapott helyet egy műemléképületben. Az épület földszintjén egy teázó található, az első emeleten pedig egy kamarakiállítás Lebó Ferenc szobrász műveivel. A legfelső szinten időszaki kiállítások tekinthetőek meg.
Cím: 9021, Győr, Bécsi kapu tér 4.

Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár
A gyűjteménybe 15-16. századi magyar munkák, illetve 18. századtól a 20. század elejéig bécsi darabok kerültek be. Itt tekinthető meg többek között Mátyás király Korvinája, illetve a Zalka-antifonalé is, mely hazánk legnagyobb kódexe.
Cím: 9021, Győr, Káptalandomb 26.

Az egyes kiállításokra lehetőség van külön-külön jegyet vásárolni, de kínálnak kedvezményes árú jegyet az összes kiállításra is.

Térkép

Cím: 9155, Győr, Lébény Templom tér 2.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Szent László Látogatóközpont honlapján: kaptalandomb.hu

http://www.kaptalandomb.hu/

További győri programok

További győri programokért kérjük, látogassa meg a győri programajánló oldalunkat!