Várpark (Vármakett park)


VárparkVárparkVárparkVárparkVárparkVárparkVárparkVárparkVárparkVárparkVárparkVárparkVárparkVárparkVárparkVárparkVárparkVárparkEsti kivilágításEsti kivilágításEsti kivilágításEsti kivilágításEsti kivilágításEsti kivilágításEsti kivilágításEsti kivilágításEsti kivilágításEsti kivilágításEsti kivilágítás

A gárdonyi várpark középkori várakkal ismerteti meg a diákokat, nem szokványos módon. A parkban található mintegy 30 vármakett különlegessége az, hogy eredeti anyagukból készültek, így megőrizve hitelességüket. A világon egyedül Dinnyésen tekinthető meg olyan vármakett park, ahol a várak anyag hűen készültek el. A várak egy sétány mentén helyezkednek el, mely sétány a Nagy-Magyarország formáját követi, így a várak eredeti tájolásuknak megfelelően járhatóak körbe. A sétányon emlékoszlopok találhatóak, melynek mindegyike 1-1 magyar uralkodóra emlékezik.

A várak makettjei Alekszi Zoltán, a Várpark megalkotójának udvarán található, aki 2012 óta foglalkozik a Várparkkal.

A Várpark megfelelő helyszíne lehet egy nem szokványos iskolapadban tartott történelemórának. Igény esetén tartanak különböző foglalkozásokat (előzetes bejelentkezés szükséges csoportok számára).

A Várkertben számos program kerül megrendezésre, többek között az esti órákban rendszeresen kivilágításra kerül a park, de lehetőség van lovagi napon is részt venni. Az aktuális programokról érdemes a Várpark honlapján tájékozódni.

Csoportok számára kedvezményt biztosítanak a teljes árú belépőjegy árából.

Tárlatvezetés igényelhető (plusz költséggel jár).

Térkép

Cím: 2485 Dinnyés – Gárdony, Kossuth u. 17.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, programokról a Várpark honlapján: www.varpark.hu.

http://www.varpark.hu/

További velencei-tavi programok

További velencei-tavi programokért kérjük, látogassa meg a velencei-tavi programajánló oldalunkat!