Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum (Duna Múzeum)


A múzeum főbejárataEmléktábla a Duna Múzeum falán.Vízgép a lépcsőházan

A Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum vagy másik nevén Duna Múzeum az 1700-as évek elején épült, barokk stílusban. Az épület eredetileg úgynevezett Káptalan-házként funkcionált. Remek alkalmat kínál azok számára, akik a vízről való ismeretekre játékosan kívánnak szert tenni.

Története

A múzeumot 1973-ban alapította az Országos Vízügyi Hivatal. Kezdetekben nem tartottak itt állandó kiállításokat. Az első állandó kiállítása 1980. október 30-án nyílt meg. Ennek címe „A Duna és a magyar vízgazdálkodás története” volt. A múzeum számos díjat nyert az évek során, ilyen például az ÉV Múzeuma (2001) vagy a Családbarát Múzeum díj (2005) is. Kiváló tanulási lehetőséget nyújthat az óvodás és iskolás csoportok számára.

A kiállításról

Az idelátogatók sok érdekes információval lehetnek gazdagabbak, mint például: árvizek, árvízvédelem, a víz kémiai és fizikai tulajdonságai, magyar térképészet és még sok más témában.
Találhatók benne játszóház, különböző makettek, a gyermeke számára interaktív játékok.
Remek lehetőség lehet, hogy már fiatal korban megtanítsuk gyermekünket a víz szeretetére. Magyarország nem nagy ország, de remek állóvizekben gazdag és közös érdekünk, hogy a következő generációt ennek óvására és szeretetére neveljük.

A képek forrása: Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum Wikipédia szócikk

Térkép

Cím : 2500 Esztergom, Kölcsey utca 2.

További információk

Kérjük tájékozódjon a további információkról,árakról és feltételekről az alábbi oldalon: www.dunamuzeum.hu.

http://www.dunamuzeum.hu

További esztergomi programok

További esztergomi programokért kérjük, látogassa meg az esztergomi programajánló oldalunkat!