Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság


Kalandozzon Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjában! A Duna-Ipoly Nemzeti Parkot 1997-ben alakították ki a pilisi és börzsönyi tájvédelmi körzetekből és az Ipoly érintett szakaszaiból. A park területe érinti Budapestet, Pest megyét, Komárom-Esztergom megyét és Fejér megyét. A park székhelye Esztergom. Két nagy hegyvidéke áll:

  • A Visegrádi-hegységből;
  • A Pilisből;
  • És a Budai-hegységből.

Ezek között terül el a Dunakanyar. A Parknak sajátossága, hogy folyóvölgyek, hegységek és síkságok váltják egymást, gyönyörű látványt tárva az ide látogatók szeme elé. A nemzeti park növényzete sokszínű, változatos és szemet gyönyörködtető. Csakhogy a legszebb növényekből említsünk párat: szirti páfrány, havasalji rózsa vagy akár a gímpáfrány. A Pilis sajátos növényzete a medvehagyma, a budai nyúlfarkfű és a magyarföldi husáng.

Állatvilága is igen gazdag és változatos. A tiszta vizű folyók lakói például a bolharákok. Található itt egy bennszülött magyar madárfaj, a tavaszi fésűs bagolylepke. Remek lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra kicsiknek és nagyoknak. A természet szeretetére már fiatal korban meg kell tanítani a gyerekeket, és erre mi sem lenne jobb módszer mint egy nemzeti parkban tett látogatás.

A képek forrása: Duna–Ipoly Nemzeti Park Wikipédia szócikk.

Térkép

Igazgatóság címe: 2509 Esztergom, Strázsa-hegy.

További információk

További információkért az aktuális árakról, feltételekről és szabályokról a nemzeti park honlapján olvashat: www.dinpi.hu.

http://www.dinpi.hu/

További esztergomi programok

További esztergomi programokért kérjük látogassa meg az esztergomi programajánló oldalunkat!