Tűzoltó Múzeum


Tűzoltó múzeum

A Tűzoltó Múzeum helyén korábban egy tűzoltó laktanya állt. 1999-ben nyitotta meg kapuit a múzeum a „mai formájában”. Főleg uniós és állami pénzekből sikerült a projektet megvalósítani, majd később (2012-ben) felújítani.

A múzeum az egész országban híres szakmai tudással és felszereltséggel rendelkezik ebben a témában. Remek turista látványosságnak számít és betekintést enged a 125 évvel ezelőtti tűzoltó szakma világába, ami egyszerre nyújt maradandó élmény fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. Az idelátogatók megtekinthetik az ipar újabb fejlesztéseit is.

Az múzeum összetett, mindenre kiterjedő felüdülést nyújt minden kedves érdeklődőnek, akik csak látványosságként tekintenek rá, de azoknak is, akik érdekeltek a tűzoltó szakmában. A múzeumban található egy ajándékbolt is, ahol a vendégek egyaránt kielégíthetik gyűjtői, vagy csak kíváncsi igényeiket.

A múzeum kertjébe került egy étterem is, mely ételt és italt biztosít minden megéhezett látogató, turista számára. Valódi gasztronómiai élményt nyújtanak a modern, innovatív konyha gyümölcsei.

Térkép

Cím: 3300 Eger, Tűzoltó tér 5.

További információk

Kérjük tájékozódjon az aktuális árakról, feltételekről a múzeum honlapján olvashatnak: www.tuzoltomuzeum.hu.

http://www.tuzoltomuzeum.hu/

További egri programok

További egri programokért kérjük, látogassa meg az egri programajánló oldalunkat!