Szent Antal (minorita) templom


A templom a tér felől (baloldalt a rendház, jobbra a Városháza)Az épület a 2014-es felújítása előttA Szent Flórián-oltárA Szent József-oltárA templom a felújítás után

Az egri minorita templom vagy másik nevén Szent Antal-templom a város főterén, a Dobó István téren található, a főszékesegyház után a város 2. legnagyobb temploma. A templomnak igen míves a története. A Ferences rend már a 13. században is alapított kolostorokat és templomokat itt. A török megszállás alatt azonban nem tudták tartani a helyet. Kénytelenek voltak hát odébbállni. Később a török kiűzése után ezt a templomot és a hozzátartozó kertet az akkori császár a minoritáknak ajándékozta. Ez az épület aztán sok kárt szenvedett és egy idő után már használni sem lehetett.

Ez a templom barokk stílusban épült és a stílusban mind a mai napig egyedülállónak számít Magyarországon. Kutatások arra engednek következtetni, hogy az akkori idő legkiemelkedőbb alkotója alkotta meg az épület terveit. A templom remek lehetőséget kínál az Egerben járó kedves vendégeknek, hogy megismerkedjenek a barokk kor eme kiemelkedő épületével és visszabarangoljanak Magyarország több száz évvel ezelőtti korszakába. Habár a templom nem hatalmas, mégis, aki ide betér hatalmas élményekkel lehet gazdagabb. Különösen ajánlott a történelem és a művészetek kedvelőinek.

A képek forrása: Minorita templom (Eger) Wikipédia szócikk.

Térkép

Cím: 3300 Eger, Telekessy út 6.

További információk

Kérjük tájékozódjon az aktuális árakról, feltételekről a templom honlapján: visiteger.com.

https://visiteger.com/latnivalok/templomok/minorita-templom

További egri programok

További egri programokért kérjük, látogassa meg az egri programajánló oldalunkat!