Egri Érseki Palota


Egri Érseki Palota LátogatóközpontA palota délkeleti sarka az emléktáblával a Pyrker tér és a Széchenyi utca sarkánEgri Érseki Palota légi fotó

Eger városának ékköve a főszékesegyház közelében található érseki palota, mely minden évben rengeteg turistát vonz ide. Az 1715–1732 között megépített részek olasz tervezőmunka eredményei, amely ebben a korban legendás volt. A palota teljes pompában megtekinthető Eger várában. Minden kedves látogató bebarangolhatja és elmerülhet a kor építészeit remekműveinek bűvöletében. Felejthetetlen kulturális élményt nyújthat minden korosztálynak. Biztos, hogy a régi palotában a gyerek is találnak egy-két érdekességet, míg a felnőttek megcsodálhatják Egernek ezen ékkövét.

A déli épületcsoport főhomlokzata a közeli Pyrker János térre néz, kapuja a középtengely mentén nyílik. A pompás rácsos vaskaput és a középső épületrész emeleti erkélyrácsát Fazola Lénárd kovácsolta. Az északi épületcsoport a díszudvart határoló szárnnyal együtt külön törzsszámon van és védett.

A palota minden egyes része és kiegészítője hosszas tervezői és kivitelezői munka eredménye, mely méltán tükrözi a kor építészetének kiemelkedőségét. Mindenki, aki ellátogat ide, rengeteg élménnyel gazdagodhat.

A képek forrása: Minorita templom (Eger) Wikipédia szócikk.

Térkép

Cím: 3300 Eger, Széchenyi u. 3.

További információk

Kérjük tájékozódjon az aktuális árakról, feltételekről a palota honlapján: www.egriersekipalota.hu.

http://www.egriersekipalota.hu/

További egri programok

További egri programokért kérjük, látogassa meg az egri programajánló oldalunkat!