Báró Eötvös Loránd Menedékház


Báró Eötvös Loránd MenedékházBáró Eötvös Loránd Menedékház madártávlatbólBáró Eötvös Loránd Menedékház madártávlatbólPanorámaBáró Eötvös Loránd Menedékház télenÉtteremÉtteremÉtteremNormál ágyas szobaNormál ágyas szobaNormál ágyas szobaNormál ágyas szobaNormál ágyas szobaFürdőszobaEmeletes ágyas szobaEmeletes ágyas szobaÉtteremNormál ágyas szobaFürdőszoba

A Báró Eötvös Loránd Menedékház kiemelt előnyei

Saját fürdőszobás szobák
Esztergomtól 17,6 km-re, saját busszal 25 perc a menetidő
Max. férőhely: 44 fő
Legjobb ár: 5500 Ft/fő/éj (reggelivel)

Elhelyezkedés

Cím: 2098 Pilisszentkereszt, Téry Ödön út 26.

A menedékház Pilisszentkereszten, azon belül Dobogókőn található. Dobogókő mint településrész Pilisszentkereszthez tartozik.

A szállás gyönyörű zöldövezetben fekszik a hegytetőn, a 700 méter magas Dobogó-kő csúcs mellett. Számos gyalogtúra kiindulópontja, ezért ideális kirándulóhely.

A Báró Eötvös Loránd Menedékház közúton 17,6 km-re található Esztergomtól, saját busszal 25 perc a menetidő.

Visegrádtól pedig 42 km-re van közúton, saját busszal 1 óra a menetidő.

Közösségi tér

A parkban és az étkezőben lehet összegyűlni. Az 1,5 hektáros ősfás parkban tűzrakóhelyek, betonozott focipálya és játszótér várja a vendégeket.

Szobák, felszereltség, szolgáltatások

A háromszintes épületben kétféle szobatípus érhető el: szobák normál ágyakkal, és szobák emeletes ágyakkal.

Szobák normál ágyakkal: 2 db kétfős franciaágyas, 6 db háromfős (1 franciaágy és 1 szimpla ágy).

Szobák emeletes ágyakkal: 1 db hatfős (3 emeletes ágy), 2 db nyolcfős (4 emeletes ágy).

A 11 db szobában összesen 44 fő fér el, de elfér még néhány pótágy is.

Mindegyik szoba saját fürdőszobával rendelkezik. Ágynemű és törölköző benne van az árban. Néhány szobában TV is található.

A menedékház fűthető, a fűtésnek nincsen felára.

Étkezés

Étkezés helyben igényelhető a szállás éttermében. Reggeli, ebéd és vacsora is kérhető.

Szalonnasütő, bográcshely és tűzrakóhely található a parkban.

Buszparkoló

Ingyenes buszparkoló.

Bejelentkezés és kijelentkezés

Bejelentkezés: 14:00 órától.
Kijelentkezés: 10:00 óráig.
Csomagmegőrzés megoldható.

Diákcsoport árak

Szállás reggelivel emeletes ágyas szobában: 5500 Ft/fő/éj
Szállás reggelivel normál ágyas szobában: 9300 Ft/fő/éj

Ebéd/vacsora: 3000 Ft/fő/alkalom.

Idegenforgalmi adó: 400 Ft/fő/éj (18 éves koron felül).

Fizetési feltételek

10% előleg fizetendő, a fennmaradó összeg érkezéskor fizetendő.

Lemondási feltételek

Ingyenes lemondás, létszámmódosítás legkésőbb érkezés előtt 1 héttel lehetséges.

Vélemények

Báró Eötvös Loránd Menedékház
3.9
587 értékelés alapján
Attila F.
Attila F.
20:33 05 Nov 22
Nagyon szerethető. Fontos: turistaház. Nem hotel, ezek szerint érdemes értékelni.Varázslatos helyen van, a ház mögött néhány méterrel ott a kilátó. A kiszolgálás kedves, gyors. Mindenben segítettek. A konyhájuk abszolút jó volt. A reggeli külön jól jön a kiránduló vendégnek. A parkolás is megoldott. A szobák közötti válaszfal vékony.Egyébként nagyon jó hangulata van, ár-érték arányban is kiemelkedik a mezőnyből.
Kati F.
Kati F.
15:17 01 Nov 22
Nagyon finomat ettünk és kedvező áron. Egyedül a 300 Ft-os mosdó használatot ( ami akkor is annyi ha ott ebédel az ember) tartom túlzónak, főleg hogy sem kéztörlő, sem WC papír nem volt. A kiszolgálás az étteremben kedves és udvarias volt.
Gábor R.
Gábor R.
07:15 31 Aug 22
Kedvesek, finom az étel és nagyon szép környezetben lehet enni egy jót. Az árak korrektek.
Ferenc N.
Ferenc N.
09:27 19 Aug 22
Csapolt sörök, bográcsos ételek, amiket a teraszon kellemesen el lehet fogyasztani.
József M.
József M.
20:21 26 Jul 22
Mi csak vacsorázni tértünk be egy hosszú túra után!Teljesen korekkt árak, és kiszolgálás fogadott.
Zoltán W.
Zoltán W.
12:26 01 Jul 22
Hétvégén a bográcsban főzött ételeiknek nincs párja! Sajnos, idén pénteken voltunk, de így sem okoztak csalódást. Ráadásul az áraik is megfelelőek. Csak ajánlani tudom.
Ádám G.
Ádám G.
09:22 26 Jun 22
Teljesmértékben megvoltunk elégedve a szállással és a személyzet rendkivül rendes, segítőkész volt mindenben.Biztosan visszatérő vendégek leszünk, köszönjük az élményt ! 😊
Béla T.
Béla T.
08:43 29 May 22
Téry Ödön, a magyar turistaélet emblematikus alakja volt az, aki a Turisták Lapját szerkesztette, és megismertette az olvasókat Dobogókő szépségeivel. Mivel a vidéket a rossz közlekedési viszonyok miatt csak kétnapos kirándulással lehetett bejárni, ezért nagy szükség volt egy menedékházra. A terv már 1889-ben felvetődött a Magyar Turista Egyesület jogelődje, a Magyarországi Kárpát-egyesület Budapesti Osztályának választmánya körében. A célra Prokopp Géza pilisszentkereszti vallásalapítványi főerdész ajánlott fel földterületet, melyen 1897 novemberére készült el a menedékház. Az ország egyik legrégebbi turistaházát végül 1898. június 5-én avatták fel. Két, fűthető szobájában 15 hálóhely volt. Nevét az MTE első elnökéről, báró Eötvös Lorándról kapta.A létesítmény hamar kedvelt lett a turisták körében, így néhány hónappal később már felmerült a bővítés gondolata. Az új, nagyobb kőépületet 1906. június 3-án adták át. Ekkor 42 hálóhely, állandó gondnok működtette konyha, étterem várta a betérőket. Egy évvel később tehén- és lóistállót, kocsiszínt, valamint egy ágas verandát is kapcsoltak hozzá. Később bevezették a telefont és a gázt. Az I. világháború után felépült az új nyugati veranda, így már 96 ágy várta szállóvendégeket. 1932. december 4-én helyezték el a később legendássá lett csúcslámpát, ami az éjszakai turistáknak adott útba igazítást. 1935. szeptember 30-án adták át a Pilisszentkeresztről felvezető aszfaltutat.1947-ben az egyesületet feloszlatták, a két menedékház a Turistaházakat Ellátó, majd a Pannónia Vendéglátóipari Vállalat kezelésébe került. A melléképületeket, üveges verandákat lebontották, majd a létesítményeket magukra hagyták. 1983-ban, Mészáros János kezdeményezésére, társadalmi összefogással a kisebb házat újjá építették. Ma már műemléki védelem alatt áll, falai között a Turista Múzeum működik, mely a természetjárás emlékeit őrzi. A rendszerváltás után a tulajdonjogot az újjáalakult MTE kapta meg, melynek tagjai az omladozó kőépületet Peták István vezetésével, kétkezi munkával, adományokból, pályázati pénzekből állították helyre és 1998. június 6-án adták át a közforgalomnak.A turistaház előtérben ez a felirat fogad bennünket:„Álljon e kis ház soká! Dacoljon viharral, förgeteggel, szolgálja sikerrel a célt, melyért alkottatott, legyen iránymutató delejtűje, vonzó mágnese a szép hegynek, melyben lábai gyökereznek, legyen e vidék áldása, a turisták gyönyörűsége, az öröm és béke hajléka!”A turistaház egész évben üzemel, szállással, büfével, étteremmel várja a turistákat. Lehetőség van saját, hátizsákban hozott étel és ital elfogyasztására is. Autóval érkezőknek parkoló, kerékpárral érkezőknek biciklitároló is igénybe vehető. Jelenleg 11 szoba, 44 férőhely áll rendelkezésre.
Ádám K.
Ádám K.
08:49 15 May 22
Kellemes meglepetés. Bár a túrista fősodorban van, volt hely, normális kiszolgálás, és jó kínálat (rétes, pogácsa, sörválaszték...)
Balázs C.
Balázs C.
18:19 18 Apr 22
Mufflon pörkölt…Harcsa halászlé…hmmm finom,ajánlom!Bográcsozás(több fajta készül ilyenkor) csak hétvégén…megéri kipróbálni.
Erika P.
Erika P.
06:18 20 Mar 22
Gyönyörű környezetben, parkolási lehetőséggel, kellemes szobákkal, finom ételekkel, a szabadban készült bográcsgulyás variációkkal, számtalan, rövidebb'-hosszabb turistaútvonallal váró menedékház.
Alexandra C.
Alexandra C.
08:40 06 Mar 22
1 éjszakát töltöttünk a Menedékházban.Nagyon megvagyunk elégedve a szobával, a konyha remek ételeivel és a felszolgálók kedvességével, munkájával is.Csodás hely, így jövőhónapban visszatérünk 2 éjszakára.
Csenge Z.
Csenge Z.
16:22 05 Mar 22
Túrázásunk után itt vacsoráztunk a párommal. A személyzet nagyon kedves volt, bármilyen kérdésünk volt, segítettek. Az ételek nagyon finomak voltak, semmilyen panaszunk nem lehet, nem is értem ezt a sok negatív véleményt...Egy éjszakát alszunk itt, a szoba rendezett, tiszta.Túrázóknak ajánlom!
Márton V.
Márton V.
11:53 17 Feb 22
Csak az éttermi szolgáltatást vettük igénybe. Nem bántuk meg. Nincs hosszú étlap, de ide nem is kell. Igazán finom házias ízekkel, kedves kiszolgálással és barátságos árral találkoztunk.
Mónika B.
Mónika B.
13:32 23 Jan 22
Igazi felmelegedős, megpihenős menedékház. A forró csoki, tea, zsíros kenyér, pogácsa és rétes isteni finomak. Kint bográcsos ételek közül is lehet választani (6 fele volt, vaddisznó, őzpörkölt, babgulyas, stb). Nagyon hangulatos belül is, nekünk nagyon tetszett.
Károly N.
Károly N.
15:54 20 Nov 21
Erre szavak nincsenek... Gyere el parkolj le (300 ft /óra) A menedék ház kényelmes, kedves kiszolgálás. a gyömbéres citromos teát ajánlom isteni volt. Akkora zsíros kenyeret adnak lilahagymával hogy letörik a kezed alatta. És aki nem vezet... Igazi kánaán várja... a Tátra teák valamennyi választéka kapható 🙂👍 A mosdó tiszta... És innen kirándulni meg maga a csoda... 🌳👩🏼‍🤝‍👨🏻🙂👍
Hajnalka Bonczné K.
Hajnalka Bonczné K.
14:37 14 Nov 21
Egy éjszakát töltöttem itt a testvéremmel novemberben. Kedves, figyelmes a személyzet, szép kényelmes volt a szoba. Babgulyást ebédeltünk ami nagyon finom és bőséges volt. A szobaárban benne foglalt reggeli is kiváló volt. Nagyon jól éreztük magunkat. Tervezzük a visszatérést!
Ábel V.
Ábel V.
12:47 02 Sep 21
Gyönyörű, otthonos igazi menedékház. Igaz ugyan megszállni a nagy érdeklődés miatt csak előre jelezve lehet, de ettől függetlenül jól éreztem magam mint átutazó turista. Minden kényelemmel rendelkezik amivel kell, az étterme is príma, és szavamra életem legfinomabb almáspitéjét itt ettem. Jófajta csapolt búza sör és egy tál forró marhahús leves roppanos fehérkenyérrel várja az ide beeső pihenni vágyó túrázókat. Mindenképpen térjen be ide aki erre jár! 🙂🍺
Joci
Joci
14:18 18 Aug 21
Szép környezetben egy minimalista szállás, nekünk nagyon bejött ha legközelebb arra járunk ismét meglátogatjuk. Nagyon jó a reggeli és nem utolsósorban árban is megfizethető jó ár érték arány.
Aniko K.
Aniko K.
16:35 07 Aug 21
Hatalmas zsíros kenyér is kapható! A szálláshely tiszta, ár-érték arányban is kiváló, csak ajánlani tudom.
Anita Szórádiné C.
Anita Szórádiné C.
14:11 06 Aug 21
Kiszolgálás kifogástalan,gyors.Az ételek nagyon finomak.A hosszú túra után pihenésre nagyon ajánlom.
Várnai G.
Várnai G.
10:15 30 Jun 21
Kedves személyzet. Olcsó szállás ami persze arányban áll annak egyszerűségével, de turistaként teljesen megfelelő. Konyha finom és laktató adagot mér.
Lőrinc L.
Lőrinc L.
12:02 16 Jun 21
Az ágyak nagyon kényelmesek, az ételek nagyon finomak. A kilátóból a kilátás gyönyörű. Mindenkinek ajánlom.
EwiiL
EwiiL
14:03 10 May 21
Idén már 3. alkalommal kerestük fel ezt a jó kis étkezőhelyet. Az udvarban általában 4-5 bográcsban főzik a finomságokat, szuper őzpörköltet fogyasztottunk, melyhez 'ingyenes' ételhordó dobozt kaptunk. Nagy méretű vadalapú zsíroskenyeret, lilahagymával (450 F-ért) és egy korsó jó hideg Sopronit (500 Ft-ért) lehet vételezni, normális emberi áron. Rengeteg pad van a vendégek számára, normális, tiszta mosdó várja a megfáradt vándorokat. Ti is egyetek egy jó vadbográcsost és öblítsétek a túra után megszáradt torkotokat gazdagon!!
Gábor S.
Gábor S.
20:14 09 May 21
Kedves személyzet, finom almás pitét és egy jó kávét fogyasztottunk itt. A belső terek is használhatóak védettségi igazolvánnyal (2021.05.09)
Hálózat “HDMH” O.
Hálózat “HDMH” O.
01:40 08 Mar 21
A báró Eötvös Loránd menedékház Magyarország egyik legrégebbi menedékháza (turistaháza) a Visegrádi-hegységben, Dobogó-kőn. Létrehozója és tulajdonosa a Magyar Turista Egyesület (MTE). A kisebb, fából épült házban ma a Turistamúzeum működik, a kőépület jelenleg is menedékházként szolgál.A Magyarországi Kárpát-egyesület Budapesti Osztályának választmánya 1889-ben kezdeményezte, hogy Budapest környékének egyik legszebb pontján, az akkor még nehezen megközelíthető Dobogókőn turistatelep létesüljön, a megvalósítás viszont már a két évvel később, az osztály feloszlása után annak helyén létrejött Magyar Turista Egyesület nevéhez kötődik. A célra Prokopp Géza pilisszentkereszti vallásalapítványi főerdész ajánlott fel földterületet, melyen 1897 novemberére készült el a menedékház; felavatására 1898. június 5-én került sor. Pfinn József főmérnök, választmányi tag tervei szerint és vezetése alatt épült. Nevét az MTE első elnökéről, báró Eötvös Lorándról kapta.A faház mellett 1906-ban felépült a nagyobb kőépület, de a befogadóképességet így is többször bővíteni kellett; csúcspontján elérte a 150 főt is. 1910-ben bevezették a telefont, később a gázt, 1932-ben a villanyvilágítást, 1935-ben pedig elkészült a Pilisszentkeresztre vezető műút is.A II. világháború után a tulajdonos egyesületet feloszlatták, az épületeket munkásszállóvá alakították, később kiürítették és sorsára hagyták. A rendszerváltás után a házakat visszakapta és felújította az újjáalakult Magyar Turista Egyesület, a kisebbik épületben pedig létrehozták a Turistamúzeumot.
Károly K.
Károly K.
19:28 16 Jan 21
Tegnap, január 15-én jártunk ott. A járvány miatt sajnos nem lehet beüni az étterembe. De kárpótolt a nagy adag finom bableves, sok kolbásszal, jó forrón, hozzá puha friss fehérkenyér. A mákos-cseresznyés rétesből pedig dudorodott ki a sok töltelék. Szóval próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
Miklos J.
Miklos J.
17:56 16 Dec 20
Hétköznap, párás hideg időben kedves, udvarias kiszolgálásban volt részem. Jólesett a forralt bor és a mákos rétes. Ilyenkor egyáltalán nincs tömeg, sőt ... ellenkezőleg. Így szeretem.
Gergő H.
Gergő H.
18:26 27 Nov 20
Immáron több mint egy éve minden nap ott ebédelek. A kiszolgálás általában kiváló, bár egyszer kétszer előfordult hogy szólni kellett hogy kiszolgáljanak. A babgulyásuk legendás mindenkinek ajánlom hogy kóstolja meg ha erre jár. A vaddisznó és a szarvas pörköltjük is említésre méltó.
Ervin B.
Ervin B.
20:16 20 Sep 20
A Hely Gyönyörű, a menedékház rendezett, igazi túristáknak tökéletes, felülmúlja az alap szükségleteket, más kiránduló kategóriájú embereknek, csoportoknak is, (nemzetközi tapasztalattal mondom) bőven meghaladja a nemzetközi JÓ szintet, árban meg kicsit alatta van. Logikus, amikor sok a vendég, relatív nem azonnali reakcióval érkezik a rendelés, sokszor kisebb nagyobb sort kell állni, nyilván ez is azt jelenti, az én értelmezésem szerint is, hogy sokan kedvelik, szeretik, és visszajárnak, mert sok pozitív emlék, tapsztalat realizálódott ittlétükkor. Részemről, amennyire átlátom, átérzem a dolgokat, számomra a legfontosabb az EMBERSÉG, és Emberiesség, Humánusság, ami itt ALAP!! Kedvesek, néha fáradtak is.. Valódi , Hazai alapanyagokból, és szeretettel... Szívvel készülnek az ételek, mégha sokszor rohanásban, mert a lehető legtöbb , vendéget szeretnék a legteljesebb módon kiszolgálni. Az tetszik, hogy 90% osnak tartom a kölcsönös Tisztelet, Alázat, Becsület, Intelligencia megnyilvánulásokat. Persze, néhány antiintelligens , ego vendég, néha súrolja a határokat.. De mindenki saját magát minősíti! Mondjuk azt tudom, hogy az igazi, alacsony tudatszintű , gonoszkodó látogató, nem is érzi jól magát , magán a hegyen sem... Az Igaz és Jó lelkű emberek, nagyon jól tudják magukat érezni, családostól, cégestől, mindenestől.. Én, Relatív ,régóta, és amikor lehetőségem van, megyek én is, akár több napra, úgyhogy legyen időm sziklán tanyázni, elmélyedni a csendben... Ajánlom Mindenkinek! Még a vírus hisztériában is, példaértékűen álltak a vendégekhez és az alkalmazottakhoz is, ezt abból láttam, hogy sok ismerősöm van, és azon kevés csapat közé tartoznak, akik nem építették le anyagi okok miatt határozatlan időre a csapatot, akikkel együtt, tényleg reálisan jóban-rosszban teszik a dolgokat.. Köszönöm! Mindent!
Koller D.
Koller D.
16:04 19 Sep 20
Fantasztikus volt a vaddisznó pörkölt és a vörösboros szarvas! Nagyon jó ötlet a bográcsos ételek készítése!
Artur K.
Artur K.
13:28 13 Sep 20
Jòk a csajok, idilli Környezet , finom ètelek 🙂
Csaba H.
Csaba H.
09:11 01 Sep 20
Az ételek rendkívül finomak, a személyzet pedig végig udvarias és segítőkész volt, csak ajánlani tudjuk
Marianna M.
Marianna M.
13:00 13 Aug 20
Mi ugyan csak 1 éjszakát voltunk és csak reggeliztünk, de az kifogástalan volt. A szoba ár érték arányban tökéletes. Reggelire töltött bundás kenyeret kaptunk sajttal sonkával ami nagyon finom és óriás adag volt!
Schláth P.
Schláth P.
15:54 22 Jul 20
Magas szintű kiszolgálás, kiválló ételek , csodálatos környezet ! Nagyon elégedett vagyok !
László S.
László S.
14:23 13 Jun 20
Csodálatos hely! Remélem, hogy sosem zárják be és válik az enyészetté!
Tizenegy P.
Tizenegy P.
08:04 13 Mar 20
A Menedékház előtt készülnek a bográcsos ételek. A babgulyás ezek közül is kiváló. Az adagok mennyiségével sem volt még problémám. Dél körül azért nagyobb forgalomra kell számítani, ilyenkor sok a környékbeli túrázó is. Jó program lehet egy-egy hétvégére a családdal is. Jókat lehet sétálni, kerékpározni a környéken akár gyerekkel is. A szállást még nem próbáltam, így arról nem tudok véleményt mondani.
Dan A.
Dan A.
06:24 20 Jan 20
Ebédelni tettünk be ide. Udvariasak, segítőkészek, figyelmesek voltak, az értékek finomak, az adagok bőségesek. Hamarosan újra jövünk.
Zsuzsa T.
Zsuzsa T.
12:56 02 Jan 20
Nagyon szeretem, jó a hangulat kedves és figyelmes kiszolgálás, jó ízek, finom italok, és az a sütőtök krémleves az fantasztikus! Ajánlom szeretettel Mindenkinek!!! Kedvenc helyünk a férjemmel és a túrakörrel.
Emese K.
Emese K.
07:09 09 Dec 19
Szuper bográcsos ételek (gulyás, pörköltek, halászlé) rotyognak a Menedékház előtt, érdemes kirándulás/túrázás alkalmával ide időzíteni az ebédmegállót. Zsíros kenyér, rétes, menzatea, pogácsa is van. A Menedékház mögül pedig felbukkan a Dunakanyar látképe.
Brigitta S.
Brigitta S.
22:41 30 Oct 22
Kirándulás után ebédelni tértünk be. Kiadós,finom, nagy adag ételt kaptunk,melyet a Menedékház előtt bográcsból mertek a tányérunkba. Hangulatos hely.Jó időben a rengeteg turista miatt kissé zsúfolt az étterem belső tere,hosszú sor a pénztárnál,mely aránylag gyorsan halad.300,-Ft az illemhely használata,ha nem fogyasztunk az étteremben.Az épület mögött gyönyörű panoráma tárul elénk.
viktor T.
viktor T.
15:37 15 Aug 22
Jó és szép helyen van az étterem. Babgulyást és házi pogácsát ettünk, desszertnek somlóit, minden nagyon finom volt. Az árak annyira nem barátságosak, 2500 egy sima marha pörkölt. Hétvégén rengetegen vannak, inkább hétköznap érdemes errefelé pihenni, túrázni. A menedékház szobái nem hangszigeteltek, minden áthallatszik. A reggelik kiadósak, finomak (rántotta, bundáskenyér, tripla virsli)
Attila B.
Attila B.
17:55 09 Aug 22
Szép helyen van, túraútvonalak csomópontja. Enni nem ettünk itt és elszállásolva sem itt voltunk.
Blint B.
Blint B.
09:58 25 Apr 22
Kéktúra alkalmával voltunk itt, mert a pecsét az épület bejáratánál volt. Beugrottunk egy kávéra, a kávé átlagos a hely kicsit régies, az árak magasak🤷‍♂️
Szabó Z.
Szabó Z.
22:25 12 Feb 22
Most először térünk be a házba bár már sokszor jöttünk el itt. Hangulatos az étterem rész. Látszik hogy itt is gond a jó személyzet. Ha nem csapok le agresszíven a pincér lányra nem ebédelek. Itt ezt bele kell kalkulálni. A választott ételek nagyon finomak voltak. Ha legközelebb erre járunk valamelyik bográcsból is választunk.
Bartek K.
Bartek K.
12:42 02 Aug 21
Eléggé elhanyagolt hely, de van hangulata. Előtte asztalok és székek. Több bográcsban rotyognak az ételek.
Ádám M.
Ádám M.
10:35 22 Apr 21
A Visegrádi-hegység legmagasabb pontján van ez az étterem. Október 23-a volt, így talán érthető az a hatalmas embertömeg, akikkel találkoztunk, és majdnem nem kaptunk helyet. Ez a kiszolgáláson is látszott, azt sem tudták, hogy hova kapjanak, külön kényelmetlenség, hogy bizonyos dolgokat a büfében kell külön kikérni, míg másokat a pincértől. Viszont az ételek és italok is nagyon finomak voltak, túrázás után ideális hely.
D V
D V
10:59 17 Sep 20
Hetvegen mikor ott log.v 6-8 bogracs feltetlen ajanlott. Retes is.kedves csapat. ( meg porgesben is!)egyebkent sajnos eleg.nagy a szoras etelben. a harcsa halaszlevet nem ajanlom. ( sztem afrikai harcsa volt mikrozva. ) inkabb egyel vaddisznoporkoltet ugyanebben az arban..(szamomra a stabilitas ertek, ezert ilyen szorasnal nem tudok 4 pontot adni, megis imadnivalo hely.)amit valtoztatnek: a wc, fizetos es nagyon gaz h a lezmoso a pisszoartol fel meterre van.masik, a hatso resz ventillatorai odaszolnak a kilatohoz, ahol igy nem h csend nincs, hanem ipari ventillator hangzik at a csendben. nagyon gaz!!!
Révész I.
Révész I.
11:32 02 Aug 20
A menedékház gyönyörű helyen és környezetben található. Tömegközlekedéssel, autóval, és gyalog is jól megközelíthetö. Az itt árult ételek finomak, az áruk is megfelelő. A kiszolgálás kedves, hozza a maximális elvárást. A negatívumok: az ételek valójában nem.bográcsban készülnek, csak onnan vannak tálalva. Ezt nem találtam sehol kiírva, így ez megtévesztő. Továbbá semmiről nem kaptunk blokkot, csak egy cetlit, ami nem blokk.... Ezeken kívül jó hely, érdemes meglátogatni.
Rita N.
Rita N.
06:36 16 Jun 20
Segítőkészek voltak,elázva sárosan 2 kutyával érkeztünk.Szobák tiszták,reggeli finom bőséges.Kávé kiváló.Ajánlom olyan kutyás túrázoknak akiket nem zavarnak a retró körülmények.
László B.
László B.
17:47 02 Feb 20
Egy viszonylag normális kajálda. Nem drága, van hely. A bográcsozós tök jó ötlet és viszonylag ehető is. A bent kérhető kaják is finomak, változatosak. A vendégek számával, mint mindenhol, lassul a kiszolgálás.
Richard
Richard
11:06 31 Dec 21
A szarvas burgerjük nagyon finom volt, de a kinti bográcsban fött halászlé értékelhetetlen(a hal nem fôtt benne, zsíros víz ízû és még az illata is kellemetlen).
Krisztina T.
Krisztina T.
14:00 31 Oct 21
A kiszolgálás sajnos nagyon lassú...sokan tömött sorokban állnak. A hangulata a menedék háznak a régi.. de fejlődni kéne a hétvégi forgalommal. Csak hétközben ajánlom.
Krisztina T.
Krisztina T.
05:55 25 Oct 21
A kiszolgálás sajnos nagyon lassú...sokan tömött sorokban állnak. A hangulata a menedék háznak a régi.. de fejlődni kéne a hétvégi forgalommal. Csak hétközben ajánlom.
Gábor V.
Gábor V.
22:56 30 Jan 21
Az elso turistahazak egyike, a turazoknak szinte egy kotelezo latogatni valo hely, kivaltkepp ha a Kekturan van valaki, mivel az utvonal a menedekhaz mellett halad. Hetvegente bogracsos etelek varjak a latogatokat. Jo izu etelek, viszont az aruk eleg borsos. Talalhato egy kis park, padokkal meg a haz elott, bar hozza kell tenni, hogy eleg lepusztult allapotok uralkodnak itt, es a kornyeken sajnos, annak ellenere milyen hires kirandulohely Dobogoko.
Dóra Ida J.
Dóra Ida J.
17:52 02 Nov 22
A véleményem kizárólag az étterem részre vonatkozik, hiszen itt csak fogyasztottunk.Egészen megörültünk egy fárasztó túra után a gőzölgő bográcsoknak, amikben hangzatosnál hangzatosabb ételek melegedtek. Gyorsan ki is kértünk néhány adaggal, illetve levezetés gyanánt rendeltünk még egy mákos rétest is.Az első kanál után azonban sajnos csalódnunk kellett. Az ételek minősége és íze egy átlagos menzára emlékeztettek. A mák ehetetlenül avas volt, a bográcsban készült ételek egészen jellegtelenek voltak, a bográcsban való főzésnek, fustosségnek, ízeknek jelei sem voltak.Amikor bentről egy nagy kondérral kisétáltak, majd a bográcsba öntötték a tartalmát, akkor értettük meg, hogy miért. 🙁 A bográcsok csak a látvány részét képzik, sajnos a bennük lévő ételt csak melegítik.Mérhetetlenül átverve éreztük magunkat, ha ezt az üzletpolitikát előre tudjuk, akkor valószínűleg nem ezt a helyet választjuk.
Bettina S.
Bettina S.
07:17 11 Jun 22
A kiszolgálók elég lekezelőek, de ha kedvesen szólsz hozzájuk, akkor próbálnak ugyan úgy vissza szólni. Elég low budget hely: Étlap a bejáratnál krétával felírva. Mondjuk megtehetik ezt a színvonalat, mert a környéken rajtuk kivül senki sincs nyitva hétköznap. A kínálat nem túl széles, de egyszer elmegy. Gyorsan kihozták. A rántott húst picit odaégették. Só, bors nincs kitéve de ez már mellékes.
Bettina S.
Bettina S.
20:30 31 May 22
A kiszolgálók elég lekezelőek, de ha kedvesen szólsz hozzájuk, akkor próbálnak ugyan úgy vissza szólni. Elég low budget hely: Étlap a bejáratnál krétával felírva. Mondjuk megtehetik ezt a színvonalat, mert a környéken rajtuk kivül senki sincs nyitva hétköznap. A kínálat nem túl sok, de egyszer elmegy. Gyorsan kihozták. A rántott húst picit odaégették. Só, bors nincs kitéve de ez már mellékes.
József K.
József K.
18:44 24 Apr 22
Az étellel még elégedettek voltunk de a hely nem volt a legszebb legjobb. Az egyik kiszolgáló akit kifogtunk nem nagyon volt tájékozott, nem volt képbe és amikor a rendelést akarta felvenni még egy üres lap se volt nála, arról nem is beszélve hogy egy normális étlap sem volt! Az étteremben bent volt egy kutya az egyik úton a kutya feküdt azért nem lehetett elmenni a másik úton pedig azért mert a kutya kiborított valamit de ez fel se lett takarítva amég ott voltunk.
Jozsef K.
Jozsef K.
11:41 13 Mar 22
Kár , hogy csak kifele veszik a pénzt!Bocsánat a gyenge értékelésért de ez sajnos nekem ennyi.
Janos M.
Janos M.
13:06 09 Oct 21
Túlárazott, látszik, hogy a lehúzásra mennek. A gulyásleves vízízű, a bográcsos adagot kb felöntötték vízzel. Nem is lenne baj, hogy drága, ha kapnánk érte valamit, de ez kritikán aluli.
esemenyrogzito
esemenyrogzito
18:14 27 Feb 21
A Menedékház csak nevében menedékház, még egy hugyozásra sem lehet (most) bemenni. (Bezzeg a bevásárlóközpontokban akár egymásba is érhet a micsodánk. De ez más téma és nem a menedékház hibája.) A kaja nem tudom milyen, mert miután megvető és rosszalló arckifejezéssel közölték, hogy nem lehet használni a wc-t, nem itt ettünk. De a többi véleményt olvasva nem vesztettünk semmit.Innentől Dobogókőre, mint településrészre vonatkozik a kritikám: A nyilvános budi is zárva volt. Távol áll tőlem a közterületen való nyilvános hugyozás, kifejezetten ellenzem, nem bíztatok erre senkit, de ha rád tör a szükség, sajnos lehet kell keresned egy félreeső helyet ahol a kisdolgodat el tudod végezni.Nagydologról nem is beszélve....
Krisztian G.
Krisztian G.
18:34 08 Nov 20
Nem voltak kedvesek és nem csak velünk. Megkérdeztem, hogy az étlapon szereplő gyümölcslevek tartalmaznak hozzáadott cukrot, amire "Fogalmam sincs, x márka van." volt a válasz. Azt tudni kell, hogy bográcsból is lehet ételt választani, amit kint főznek az étterem előtt, ez egész hangulatos. Az éttermi részben az étlapon is szerepelnek a kint kapható bogrács ételek. Ezekért a büfében kell fizetni, majd a blokkal visszameni és átvenni, kint a szabadban lehet elfogyasztani. Ezek az ételek az étlapon is szerepelnek. Az éttermi rendelésnél a pincér átirányított a büfébe, hogy ott rendeljem meg, majd a blokkal menjek ki és kint átvehetem. Tehát, az étterembe beülve, az étlapon szereplő ételt nem tudtam nála megrendelni, átküldött a büfébe sorbaállni, majd hozzam be magamnak. Nem voltak kedvesek. Hallottam egy beszélgetés egy pincérnő és egy vendég között is. A vendég nehezményezte, hogy nem járt nála senki és nem tudott italt rendelni az étkezés alatt és után. A pincérnő pedig elkezdett vele vitatkozni, számonkérni. A vendéget. A vendégnek pedig igaza volt, itt ültünk, láttuk, hallotuk és saját magunk is tapasztaltuk. A vendég beletörődő "Szerintem ezt most engedjük el." javaslatára "Szerintem is..." volt válasza a magát "Magyarország legrégebbi menedékháza"-nak hirdető éttermi egység alkalmazottjának. Nem voltak kedvesek.
Diera E.
Diera E.
15:13 12 Aug 20
Az étteremben ettünk ma egy hosszú túrázás után. Babgulyást rendeltünk, amiben zöldség alig volt, zsíros volt a benne úszkáló chorizo-szerű kolbászhalomtól, és konzerv vörösbabból volt elkészítve. 30 percet vártunk a 3 gulyásra, italt alig tudott ajánlani a pincér lány (Cappy és kóla voltak csak az opciók). Étlapot senki nem kapott, egy műanyag állványon lévő ajánlatos papír volt meg egy tábla, ennyi. A kiszolgálás is nagyon gyenge volt. 3 gulyásunk mellé egy sztrapacskát és egy túrógombócot meg egy somlóit rendeltünk, ezen hármat 1 óra (!) után hozták ki. A desszertek borzalmasak voltak, de a sztrapacska nagyon finom volt. Ezért adok csupán 2 csillagot. A fenti rendelésért + 2 kóla és egy pohár soproni 10 ezer forintot fizettünk. Az ár-érték arány nem oké, a terasz ráadásul hemzseg a darazsaktól, nem lehet nyugodtan enni tőlük. Többet nem fogunk itt fogyasztani, csak friss, bográcsos levest és sztrapacskát. Kb. 3-4 éve ezek miatt szerettük meg a helyet, de ez a mai élmény borzalmas volt...
András O.
András O.
22:07 11 Aug 20
Az ételek minősége rendben van. A felszolgálás minőségével nem voltam megelégedve, kicsit sem. Kedvetlenek, sétálgatnak, ráérősek. A Somlóira 20 percet kellett várni, pedig előre megrendeltem a levessel. Legközelebb, ha erre járok biztos nem itt fogok enni.
További vélemények
js_loader

Ajánlatkérés

Kérem töltse ki az alábbi űrlapot az ajánlatkéréshez, vagy küldjön emailt:
hello@sulitura.hu
Mihamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés
Sending