Református Nagytemplom


Református NagytemplomReformátus NagytemplomReformátus Nagytemplom

A Református Nagytemplom, mely Debrecen szívében található, nem csak a város jelképe, hanem az ország legnagyobb református temploma is, ugyanis 1500 m2 alapterülettel rendelkezik. A templom kereszthajója mintegy 38 m széles és 14 m hosszú, a két torony között található főhajó pedig 15 m széles és 55 m hosszú. Az 1800-as években klasszicista stílusban templom a Magyarországi Református egyház jelképe.

A templom harangjai is méretükről híresek, ugyanis a legnagyobb harangja, a Rákóczi-harang hazánk legnagyobb református harangja. A harang 198 cm átmérővel bír és 5000 kg a súlya. A templomban található továbbá még egy harang, a Kisharang, mely 146 cm átmérőjű és mintegy 1680 kg.

A templomban megtekinthető Kossuth Lajos széke eredeti állapotában, melyen a Habsburg ház trónfosztásának kihirdetésekor ült.

A nyitva tartása időszakos, az aktuális nyitva tartásról érdemes a honlapjukon tájékozódni.

Csoportok látogatása esetén előzetes bejelentkezés szükséges. Igényelhető idegenvezető kísérete a bejárához. Diákok számára kedvezményt biztosítanak a teljes árú belépő díjából. A templom bejáráshoz két útvonal közül lehet választani.

Képek forrása: Református nagytemplom (Debrecen) Wikipédia szócikk.

Térkép

Cím: 4026 Debrecen, Piac utca 4-6.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Református Nagytemplom honlapján: http://www.nagytemplom.hu/

http://www.nagytemplom.hu/

További debreceni programok

További debreceni programokért kérjük, látogassa meg a debreceni programajánló oldalunkat!