Hortobágyi Nemzeti Park


Hortobágyi Nemzeti ParkHortobágyi Nemzeti ParkHortobágyi Nemzeti ParkHortobágyi Nemzeti ParkHortobágyi Nemzeti ParkHortobágyi Nemzeti ParkHortobágyi Nemzeti ParkHortobágyi Nemzeti Park

A Hortobágyi Nemzeti Park hatalmas területén számos lehetőség közül van lehetőségük a diákoknak választani.

A Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontban információt szolgáltatnak a látnivalókról, illetve ajándékbolttal rendelkeznek. A diákok megnézhetnek egy 3D mozifilmet, amely a Hortobágy növény-, illetve állatvilágát, természeti kincseit mutatja be. Kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség.
Cím: 4071 Hortobágy, Petőfi tér 9.

A Hortobágyi Kézművesudvarban a tájegységre jellemző kézműves mesterségekkel ismerkedhetnek meg a diákok közelebbről. Lehetőség van kézműves foglalkozásokon is részt venni, illetve bemutatókat megtekinteni, népi ügyességi játékokat kipróbálni. A foglalkozásokon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges.
Cím: Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont és Kézművesudvar, 4071 Hortobágy, Petőfi tér 9.

A Hortobágyi Vadasparkban a diákok megismerkedhetnek a Hortobágy jellemző állatvilágával.
Továbbá megtekinthetik a Malomháza élővilága kiállítást. A vadaspark látogatása csak szervezett formában ejthető meg, a látogatás hossza 1,5 óra. Szakvezetés igényelhető. Csoportok számára egyedi programokat biztosítanak korosztályra szabva.

A Pusztai Állatparkban is számos pusztai állattal ismerkedhetnek meg a diákok. Lehetőség van velük közelebbről is megismerkedni az állatsimogatóban. Továbbá lehetőség van kézműves foglalkozásokon részt venni, illetve egyénileg főzni a helyszínen.
Cím: 4071 Hortobágy, Tornyi domb 1.

Lehetőség van fogatozni a pusztán a Mátai Ménes területén. Csoportok számára előzetes bejelentkezés szükséges.

A Hortobágyon lehetőség van túrázni többek között lóháton, kerékpárral, szekéren, csónakkal, illetve gyalog. A túrákon a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága szervezésében van lehetőség részt venni.

Osztályok számára korosztálynak megfelelően szervezett programokat biztosítanak, melyek félnaposak. A programok a szakvezetéses körbejárást, illetve kézműves foglalkozásokat is magukba foglalnak.

Térkép

Cím: Hortobágyi Nemzeti Park

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Hortobágyi Nemzeti Park honlapján: hnp.hu

http://www.hnp.hu/hu

További debreceni programok

További debreceni programokért kérjük, látogassa meg a debreceni programajánló oldalunkat!