Debreceni Állatkert és Vidámpark


Debreceni Állatkert és VidámparkDebreceni Állatkert és VidámparkDebreceni Állatkert és VidámparkDebreceni Állatkert és VidámparkDebreceni Állatkert és VidámparkDebreceni Állatkert és VidámparkDebreceni Állatkert és VidámparkDebreceni Állatkert és VidámparkDebreceni Állatkert és VidámparkDebreceni Állatkert és VidámparkDebreceni Állatkert és VidámparkDebreceni Állatkert és Vidámpark

A debreceni Nagyerdő fái között meghúzódó állatkert 1958 óta várja vendégeit. Az állatkert, mely 17 hektáron terül el, összesen 165 faj 1500 példányát vonultatja fel. A Kultúrpark pedig a növényvilágot mutatja be, mintegy 341 növényfajon keresztül.

Az állatkert 1961 óta működik a Vidámparkkal összevontan. A Vidámpark jelenleg a régió legnagyobbja, ugyanis 15 játéküzemmel rendelkezik.

Az állatkertben minden nap állandó programok tekinthetőek egy, többek között vízilovak, pingvinek, zsiráfok etetése, illetve pingvinséta.

Az állatkert zoopedagógusai számtalan, korcsoportnak megfelelő ismeretterjesztő foglalkozást tartanak. Széles témakörökből van lehetőség választani épp a tanultak alapján. Az oktatási programokra előzetes bejelentkezés szükséges, a látogatás napját legalább egy héttel megelőzően.

A vidámpark 17 játékkal rendelkezik, többek között dodgemmel, óriáskerékkel, elvarázsolt kastéllyal. A vidámpark területén látogatható a Trópusi ház, a teve karám, illetve a Vidámpark történetét elmesélő kiállítás is. A vidámpark bejárható a Vidámparki Kisvasúttal is.

Az állatkert tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető a 10, 12, 13, 22, 24-es buszokkal, illetve az 1-es villamossal.

Csoportok számára előzetes bejelentkezés után díjmentes parkolást biztosítanak a Stadion parkolójában.

Térkép

Cím: 4032 Debrecen, Ady Endre út 1.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Debreceni Állatkert és Vidámpark honlapján: zoodebrecen.hu

http://www.zoodebrecen.hu/

További debreceni programok

További debreceni programokért kérjük, látogassa meg a debreceni programajánló oldalunkat!