Állatkert


Varászhegy - CsillagtérVarázshegy - DínóteraszVarázshegy - Parányok világaVarázshegy - ŐstengerVarázshegy - ŐsökösvényeVarázshegy - Óriások világaVarázshegy - NeandervölgyVarázshegy - KoloniaVarázshegy- IdőalagútVarázshegy - FogadótérVarázshegy - Az élet iskolájaVarázshegy - Darwin laborÁllatkertÁllatkertÁllatkertÁllatkertÁllatkertÁllatkertÁllatkertÁllatkertÁllatkertÁllatkert

A Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje, hiszen már 1866 óta várja látogatóit. Az állatkertben 1067 állatfaj közül körülbelül 10500 egyede tekinthető meg.

Az állatkertben élő állat bemutatók, látványetetések tekinthetőek meg bejelentkezés nélkül.

Lehetőség van különböző tematikájú közönségprogramokon való részvételre is, melyek nem oktatási programok, hanem ismeretterjesztő előadások, melyeket az állatgondozók, demonstrátorok tartanak az állatokról. Mindeközben az állatok megtekinthetőek épp etetés közben, vagy megsimogathatóak.

A Varázshegyben összesen 3200 m2-en, 16 teremben sajátíthatják el a tudást a diákok egész évben interaktív játékokon, ismeretterjesztő előadásokon, filmvetítéseken keresztül. A termek között található többek között Csillagtér, Darwin labor, Ősök ösvénye, Időalagút, illetve Dínóterasz is.

Ebédelésre helyben lehetőség van a Barlang Étteremben, csoportok számára gyermek menü rendelhető előzetesen.

Térkép

Cím: 1146 Budapest, Állatkerti körút 6-12.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről az Állatkert honlapján: www.zoobudapest.com/oktatas/pedagogusoknak/osztalykirandulas.

http://www.zoobudapest.com/oktatas/pedagogusoknak/osztalykirandulas

További budapesti programok

További budapesti programokért kérjük, látogassa meg a budapesti programajánló oldalunkat!