Velencei-tavi hajózás


Velencei-tavi hajózásVelencei-tavi hajózásVelencei-tavi hajózásVelencei-tavi hajózásVelencei-tavi hajózásVelencei-tavi hajózás

Kenutúra

A Velencei-tavon 7-8 személyes (kisiskolások közül 10 fő is elfér) csapatkenukban van lehetőségük a diákoknak kipróbálniuk magukat egy túra keretében. Felfedezhetik a Velencei-tó vízi növény-, illetve állatvilágát, a keskeny járatokat, eldugott tisztásokat.

A csapatkenuk használatához semmilyen előképzettség nem szükséges, evező, illetve mentőmellény biztosított, melynek viselése kötelező. Igény esetén kérhető a túravezetőn felüli kormányos részvétele is (plusz költséggel jár).

A felfedezőutakat biológiát végzett túravezetők tartják, az egyes állomásokon természetismereti prezentációt tartanak, illetve a felmerülő kérdésekre is válaszolnak.

A túra végén egy rövid játék keretében nyerhetnek a diákok képeslapot, amennyiben jól válaszolnak az elhangzó kérdésekre.

A következő túrák érhetőek el:

  • Ébred a tó – 1,5 óra
  • Vízi élőlények nyomában – 1,5 óra
  • Romantikus naplemente – 1,5 óra
  • Úszólápok nyomában – 3 óra
  • Nyugati-medencéket kerülő – 6 óra

A túrák az agárdi hajóállomás mellett lévő Touring Hoteltől indulnak. Lehetőség van Gárdonyról, illetve Pákozdról is indulni (plusz költséggel jár).

Kedvezmény: a kísérő pedagógusok számára a részvételi díj grátisz.

Sárkányhajózás
Lehetőség van sárkányhajóval is bejárni a Velencei-tavat, 20+1 fős sárkányhajókkal. A túrán a tavat kiválóan ismerő kormányosok kísérik a csoportot, bemutatják a tó növény-, illetve állatvilágát. A túra végén a diákok megmérettethetik elsajátított tudásokat egy kérdés-felelek játék keretében.

A sárkányhajók használatához semmilyen előképzettség nem szükséges, evező, illetve mentőmellény biztosított, melynek viselése kötelező.

Hajózás
Március 26-tól október 31-ig a hét minden napján indítanak előre megbeszélt időpontban hajókat a következő kikötőkből: Agárd, Gárdony, Szúnyog-sziget, Velence.

Lehetőség van egy órás sétahajózásra biológiai előadással is.

A hajózás után 3 napon belül 50% kedvezményt biztosítanak az Akváriumház belépőjéből.

Térkép

Cím: 2484 Gárdony-Agárd, Tópart u. 1.

További információk

Kérjük, tájékozódjon az aktuális jegyárakról, foglalási feltételekről a Velencei-tavi hajózás honlapján: expediciovelenceito.hu/osztalykirandulas-velencei-to.

http://expediciovelenceito.hu/osztalykirandulas-velencei-to/

További agárdi programok

További velencei-tavi programokért kérjük, látogassa meg a programajánló oldalunkat!