Ópusztaszer Jurtaszállás


JurtaszállásJurtaszállásJurtaszállás belülrőlJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállás belülrőlJurtaszállás belülrőlJurtaszállás belülrőlJurtaszállás belülrőlJurtaszállás WCJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásJurtaszállásMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonatMéneslátogató sztyeppevonat

Az Ópusztaszer Jurtaszállás szállás kiemelt előnyei

Elhelyezés jurtákban
Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparktól 10 perc sétára
Különleges program a szálláson: Méneslátogató sztyeppevonat
Max. férőhely: 39 fő
Legjobb ár: 5155 Ft/fő/éj


A szálláshely típusa: egyéb szálláshely
NTAK regisztrációs száma: EG20017569

Elhelyezkedés

Cím: 6767 Ópusztaszer, Pusztaszeri major tanya 102.

A családi kézben lévő, különleges kialakítású jurtaszállás, mely az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparktól 10 perc sétára található, az 5-ös főútról könnyedén megközelíthető autóbusszal. A jurtaszállás 3 km-re fekszik Ópusztaszer központjától (gyalog 30 perc, autóbusszal 4 perc).

Közösségi tér

A szállás területén az egész osztály összegyűlhet a szabadban, vagy pedig a közösségi jurtában, ahol lehetőség van közös főzésre is.

Szobák, felszereltség, szolgáltatások

A diákok elhelyezése eredeti kazah és mongol jurtákban történik, melyek teteje nyitott, így éjszaka látható a csillagos ég. A jurta tetején található lyuk a szellőzést és fénybeeresztését szolgálja, de becsukható.

A szállás maximum 39 fő befogadására alkalmas, összesen 7 db ötfős és 1 db négyfős jurtában. A sofőrnek lakókocsit is fel tudnak ajánlani, amennyiben külön szeretne éjszakázni a csoporttól. Szükség esetén egy pót tábori sátor (nem jurta) is igénybe vehető 4 fő részére, ezzel 43 főt tudunk összesen elszállásolni.

A jurtákban mécses világítás van. Áramforrás elérhető a jurtákban. Közelükben található a hideg-meleg vizes fürdőkabin, mindegyik jurtához egy tartozik. Ágynemű benne van az árban.

A szállás területén található egy nagy közös jurta, mely társalgóként is szolgál. 40-50 fő befogadására alkalmas, közepén tűzrakóhellyel. Továbbá a jurta 8 db asztallal és egy tálalóasztallal is rendelkezik. A közösségi étkezőnél hűtőszekrény és gáztűzhely is rendelkezésre áll.

Megrendelhető csoportprogram előzetes bejelentkezéssel a Méneslátogató sztyeppevonat: két, egymás után szerelvényezett ekhós szekér (hasonlatosan egy vonatszerelvényhez), amelyre fel tud ülni 30-35 utas. A résztvevők egy kalandos kört téve a pusztában, a Cseppentő Család 50 hektáros, központi legelőterületén megtekinthetik az Ópusztaszeri Akhal Teke fajtájú ménest.

Az Akhal Teke lófajta őseink társa volt a Kárpát-medencébe való érkezésünk alatt, így ha úgy tetszik, megtekinthetjük a honfoglalás lovait. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban megtekinthető tárgyi emlékek és ábrázolások itt megelevenednek és testközelbe kerülnek a csapat számára. A lovakat itt testközelből vehetjük szemükre, ménesi szabadtartásos állapotukban, akár egykor, amikor nomád legeltető állattartásos életforma jellemezte népünket. Megnézzük a munkalovakat, öreg kancákat és a kiscsikókat. Utunk az eredeti kazak és mongol jurtákból álló Jurtaszállás mellől indul és oda is térünk vissza.

A program előtt és után a tágas tér a csapat rendelkezésére áll szabadidő eltöltésre, és a közösségi társalgónkban le lehet ülni pihenni, vagy elfogyasztani az útravalót.

A program időtartama kb. 45 perc.
Minimum létszám: 15 fő.
Ára: 1 500 Ft/fő
Kezdete lehet: 10-15 óra között egyeztetés szerint.

Étkezés

A nagy közösségi jurtában, mely az egész osztály befogadására alkalmas, lehetőség van a kijelölt tűzrakóhelyen szalonnát sütni vagy épp bográcsozni közösen.

Ebéd és vacsora rendelhető, de reggeli sajnos nem kérhető.

Buszparkoló

A buszok parkolása helyben megoldott.

Bejelentkezés és kijelentkezés

Előzetes egyeztetés alapján.

Diákcsoport árak

A szállás díja: 5155 Ft/fő/éj

Ebéd: 4500 Ft/fő/alkalom
Vacsora: 4500 Ft/fő/alkalom

A szállás ára nem tartalmazza az idegenforgalmi adót, melynek mértéke 300 Ft/fő/éj (18 és 70 év közöttiekre vonatkozik).

Fizetési feltételek

Foglaló fizetése szükséges.

Lemondási feltételek

A foglaló nem téríthető vissza.

Vélemények

Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes
Kitűnő
4.7
64 értékelés alapján
Kiara N.
Kiara N.
High-quality instructors, beautiful horses.I can only recommend!
Andrea T.
Andrea T.
Legnagyobb profizmussal itt találkoztunk a lányom eddigi közel 11 éves lovaskepzese kapcsán. 3 éve vagyunk visszajarok. Nagyon nagy 5os minden tekintetben.
Andrea S.
Andrea S.
Imádom!!!
Noémi B.
Noémi B.
Szuper kedves, jó oktatás és nem utolsó sorban nem kioktatás. 😉
Nóra S.
Nóra S.
A szállás jó volt, nagyon nomád, a szúnyogriasztó is működött, bár a jurtára tennék egy hálót legalább ellenük. A lovak sajnos messze voltak kevés alkalom volt őket közelebbről szemügyre venni. Azért sikerült egy-kettőt lencsevégre kapni.
js_loader

Ajánlatkérés

Kérem töltse ki az alábbi űrlapot az ajánlatkéréshez, vagy küldjön emailt:
hello@sulitura.hu
Mihamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés
Sending