Kalandtábor


SzobaSzobaKalandpályaUdvarKalandpályaKalandpályaUdvarTűzrakóhelyUdvar

A Kalandtábor kiemelt előnyei

Szalajka-völgy bejáratától néhány percnyire
Vasútállomától sétatávolságra
Kalandpark területén helyezkedik el
Max. férőhely: 76 fő
Legjobb ár: 3000 Ft/fő/éj

Elhelyezkedés

Cím: 3348 Szilvásvárad, Park u. 5.

A kalandtábor Szilvásvárad központjában található, parkosított, zöld környezetben. A Szalajka-völgy könnyen megközelíthető, mely Magyarország egyik legszebb magashegységi völgye. A völgyben tett gyalogtúra során feltárul a természet kincsestára. A Szalajka-patak, a Sziklaforrás, Szabadtéri Erdei Múzeum, a Fátyol vízesés, Gloriett tisztás vagy épp az Istállókői ősemberbarlang. A Szalajka-völgy bejáratától erdei kisvasút indul, melynek két megállója van a festői környezetben, végállomása pedig a Gloriett tisztás.

Szilvásvárad környéke is rengeteg látnivalót biztosít. Eger történelmi városa, Egerszalók a feltörő hévízforrással, Lillafüred a Szinva-patak völgyében, Aggtelek a Baradla-barlanggal, vagy Sirok a híres Siroki várral.

A Kalandtábor a Szilvásvárad-Szalajkavölgy vasútállomástól 1,5 km-re található, gyalog 20 perc alatt megközelíthető. A buszpályaudvar pedig a tábortól 400 m-re, kb. 5 perc sétányira található.

Busszal Budapest irányából az M3-as autópályáról lekanyarodva a 33-as úton, vagy a 3-as főúton közelíthető meg, Eger felől pedig a 25-ős útról.

A szállás az alábbi néven is ismert: 9348-as Üdülő Szilvásvárad.

Közösségi tér

Az egész osztály együtt lehet jó idő esetén a természetben, a kalandtábor udvarán, ahol játszótér és füvesített pálya is található, vagy pedig a 13 elemes kalandpályán.
Közös főzésre is lehetőség van a kijelölt tűzrakóhelyen, illetve fedett pavilon is rendelkezésre áll.
A külön épületben található étteremben is összegyűlhet az egész osztály.

Szobák, felszereltség, szolgáltatások

Az elhelyezés két kőházban történik a szállás területén.

Az “A” épületben egyszerre maximum 45 fő szállásolható el. A szobák nem rendelkeznek saját fürdőszobával, a közös zuhanyzó és WC a folyosón található. Szobák: 2 db tízfős (5 db emeletes ágy/szoba), 2 db hétfős (3 db emeletes ágy és 1 normál ágy/szoba), 2 db négyfős (2 normál és 1 emeletes ágy/szoba), 1 db háromfős saját zuhanyzós tanári szoba, Tv-vel, hűtővel
(1 normál és 1 emeletes ágy).

A “B” épületben 9 db szoba található, az épület maximális befogadóképessége 31 fő. Minden szoba rendelkezik saját fürdőszobával. Szobák: 5 db 3 ágyas szoba, 4 db 4 ágyas szoba.

A szálláshely területén a füvesített pályákon, illetve a kalandpályán a szabadban lehet az osztály. Ezenkívül rendelkeznek még ping-pong asztallal, csocsóval, tollaslabdával, illetve lehetőség van focizni is.

A szálláshely szervezett programokat kínál:

Erdei iskola

 • Faluséta Szilvásvárad nevezetességeit érintve
 • Szalajka-völgyi túra túravezetővel
 • Íjászkodás elméletben, illetve gyakorlatban
 • Éjszakai túra, bátorságpróba az erdőben
 • Tanösvény bejárása a Milleniumi kilátóba

Nyári tábor:

 • Szalajka-völgyi túra túravezetővel
 • Élőcsocsó, szumó
 • Íjászkodás elméletben illetve gyakorlatban
 • Éjszakai túra, bátorságpróba az erdőben
 • Kalandpálya
 • Karibi kalózok nyomában
 • Tájékozódás és indián nyomolvasás
 • Indián ösvénytan

Osztálykirándulás:
Három napos osztálykirándulás éjszakai túrával, Szalajka-völgyi túrával, kalandpálya kipróbálásával, íjászattal.

Étkezés

A szálláshelyen teljes ellátás igényelhető.
Lehetőség van a szabadban is főzni a kialakított tűzrakóhelyen.

Buszparkoló

Nincs információ.

Bejelentkezés és kijelentkezés

Bejelentkezés 14:00 órától, kijelentkezés 10:00 óráig.

Diákcsoport árak

A szálláshely minimum 20 fős foglalás esetén kedvezményt biztosít a látogató osztályok számára. Az alábbi árak diákadagos étkezéssel értendők. Felnőtt adagos étkezés 15%-os felárral kérhető.
“A” épület árai:

 • Csak szállás: 3000 Ft/fő/éj
 • Szállás félpanzióval 1 éjszakára: 4300 Ft/fő/éj
 • Szállás félpanzióval 2-3 éjszakára: 4200 Ft/fő/éj
 • Szállás teljes panzióval 1 éjszakára: 4900 Ft/fő/éj
 • Szállás teljes panzióval 2-3 éjszakára: 4800 Ft/fő/éj

“B” épület árai:

 • Csak szállás: 3300 Ft/fő/éj
 • Szállás félpanzióval 1 éjszakára: 4500 Ft/fő/éj
 • Szállás félpanzióval 2-3 éjszakára: 4400 Ft/fő/éj
 • Szállás teljes panzióval 1 éjszakára: 5100 Ft/fő/éj
 • Szállás teljes panzióval 2-3 éjszakára: 5000 Ft/fő/éj

Kiemelt időszak: május 28 – június 11-ig +200 Ft/fő/éj.

Amennyiben egy csoport minimum 60 fővel érkezik, úgy a “B” épületben elhelyezett vendégek számára is biztosítják az “A” épület árait.

Kedvezmény: min. 20 fős csoport esetén minden 11. fő szállása és ellátása ingyenes.

Ágyneműhuzat díja 1-2 éjszakás tartózkodás esetén 500 Ft/fő, 3 éjszakától ingyenes.

Fűtési időszakban fűtés külön díj ellenében igényelhető.
Fűtési díj: 600 Ft/fő/éj (a fenti árakon felül).

Szervezett programok árai (leírást lásd fentebb):

 • Erdei iskola: 2600 Ft/fő
 • Nyári tábor: 4900 Ft/fő
 • Osztálykirándulás: 3000 Ft/fő

Az árak minimum 20 fő esetén értendőek és nem tartalmazzák a kisvasút és a belépők árát.

20 fő alatt 5% felárat számítanak fel a szállás és étkezés árakra.

Az árak az IFA-t nem tartalmazzák: 400 Ft/fő/éj (18 év felett fizetendő).

Fizetési feltételek

40% foglaló fizetése szükséges a szállással egyeztetett határidőn belül. A fennmaradó összeg érkezéskor fizetendő.

Lemondási feltételek

Lemondás esetén a foglaló nem téríthető vissza.

Ha a vendég a teljes megrendelt szolgáltatást (ami a teljes megrendelt létszámra számolt szállás és étkezés) az érkezés előtt 30 napon belül mondja le, akkor:
30-21 napig a teljes megrendelt szolgáltatási díj 50%-át,
20-14 napig a teljes megrendelt szolgáltatási díj 80%-át,
14 napon belüli lemondás esetén a teljes megrendelt szolgáltatási díj 100%-át kell kötbérként megfizetnie.

Több mint 30 nappal az érkezés előtti lemondásnál a foglaló a szállásadónál marad.

Létszámcsökkenés lehetséges a megrendelt létszám maximum 15%-áig. A 15% feletti létszámcsökkenésnél a szolgáltatás teljes díját ki kell fizetni a fentebb leírt időintervallumokban érvényes arányokat figyelembe véve. Ha növekedne a létszám, úgy ezt előzetesen egyeztetni kell, hogy van-e még szabad férőhely. Ha van, akkor a különbözetet ki kell fizetni.

Minden változtatást írásban (email) kell jelezni!

Vélemények

Kalandtábor Szilvásvárad
3.3
42 értékelés alapján
Melinda D.
Melinda D.
12:12 20 Jul 19
We attended a primary school in a one-week adventure camp.We were accommodated in the Csodaszarvas accommodation, which fully satisfied the needs of the camp. Special liked that the rooms were spacious, with a large living room for the possibility of carrying out joint programs.The meal was varied and very tasty, the workers were happy to fulfill all our requests.Organizing and running programs is very flexible, adapting to the age of children and the weather. The animators kindly deal with the children.Thank you for your experience!
éva G.
éva G.
19:36 04 Jul 19
Egy hetes nyári tábor alkalmából július első hetében, (8-10 éves gyerekekkel)volt lehetőségem betekintést nyerni a Kalandtábor és az ott dolgozók életébe.A hely maga a gyerekparadicsom,de ezt a felnőttekre vonatkozóan is elmondhatom!Igazi retró stílusú ősfenyőfás környezetben élvezhetik a gyerekek teljes biztonságban a jobbnál jobb ügyességi és fejlesztő programokat.A tàborvezetők és a technikai dolgozók(pl.tündéri konyhás néni)nagyon felkészültek,kedvesek és, minden a gyermekekről,játékról,szórakozva tanulásról szól!Külön köszönet vezetőnknek,segítőnknek Sándornak,aki mindent megtett a kis csapatunkért!!Köszönjük szépen!!!😍
Alexandra T.
Alexandra T.
06:52 26 Jun 19
We spent three days with second-grade students in the camp in the first week of June. Children still mention their experiences there. The owner couple was very attentive and kind. Our tour and program manager Uncle Sándor has organized our daily program with good experience and humor. The accommodation was completely appropriate for the age group, and we occupied the rooms in clean conditions. The supply was abundant and very delicious, even the children with smaller meals would like to rehearse. During the farewell, the children said they wanted to come back next year.
Krisztina D.
Krisztina D.
21:00 13 Jun 19
A háziak rendkívül kedvesek voltak, mindenben készségesen álltak segítségünkre. Ritka az olyan tábortulajdonos, aki fintorgás nélkül, kedves mosollyal az arcán segít a váratlan helyzetekben is. Az étel finom volt, a programok izgalmasak. Egy csillagot azért vontam csak le, mert a berendezés, a zuhany és az étkező valóban retró volt, s nem feltétlenül praktikus. Mindezt feledtette a Szalajka-völgy közelsége, a madárcsicsergés, a közösségi programok. Úgy gondolom, nem árt tudatosítani, hogy ez egy táborhely, nem egy wellness-szálloda. Ehhez kell igazítani az elvárásokat is. Összességében egy szép erdei iskolát töltöttünk itt, köszönöm a háziaknak, akiknek jár a csillagos ötös!
László T.
László T.
17:18 12 Jun 19
A menza olyan volt, mintha visszacsöppentem volna 30 évet az élő szocializmusba. A körülmények és a menü tekintetében is.Levegőtlen, konyhaszagú étkező. Szedett-vedett asztalokkal, székekkel, ragadós viaszkosvászonnal, ragadós, zsíros műanyag poharakkal, csorba különböző mintás étkészlettel. A hatalmas alumínium edényekből mérték ki a rizseshúst, hozzá a mindig kevés uborkával, szedték ki a virslit a mindig kevés mustárral. Se szappan, se törülköző az előtérben.Egyébként kedvesek voltak, úgyhogy a retróhangulatból hiányzott a morcos menzás néni.
Szilvia M.
Szilvia M.
06:09 30 Jul 20
The accommodation is musty, wet and aging. The environment is fabulous.
Ágnes U.
Ágnes U.
15:34 02 Jun 19
Az előttem hozzászólókat tudnám csak ismételni, egyáltalán nem volt jó élmény az itt töltött két éjszaka.Annyit tudnék még hozzátenni, hogy az ágyak nem igazi ágyak, kihajtható fotelek és kanapék, amik néhány helyen a huzat alatt el vannak törve (kivéve természetesen az emeletes ágyak, de azok recsegnek, és csoda hogy egyben vannak még). A szoba kényelmetlen, hideg, kicsi és zsúfolt.A fürdővel kapcsolatban nincs normális zuhanytálca, csak egy keskeny, csempével elválasztott valami, ahonnan a vízelvezetés botrányosan van megoldva.Lakattal van elzárva egy szoba egyből a bejárattal szemben, valószínűsíthetően konyha, így mi (sajnos nem sajnos) nem tapasztalhattuk meg a mikrót és a kalandot, ami az ételmelegítéssel jár.
Boglárka K.
Boglárka K.
11:47 02 Jun 19
In my current position, I'm still here. I spent 2 nights here, my opinion is next! Let's start at the beginning .. we got a room with my classmates that the door cannot be closed because an idiot screw cannot be tightened, of course I have screwdrivers? The bed linen is outfit, not getting the same bedding and pillowcases with the knowledge that it will be all clear! Well no! Dirty! Beetles are countless non-everyday individuals! My limbs are sore, my back! The bathroom is undemanding! But it does not start with the shower in the toilet, because it is the one who has it. For more than 2 minutes as a girl, I dare not take a shower because the drainage is a disaster, a puddle is created because it comes out. Slowly we swim into the room because we do not know how to rub the slush water because it gets worse. As an example of the size of the shower, a man's half body is sticking out, so I try to rotate so that the water goes out. Excited, dusty, maradi, cold and smelly! This is the "B" building.
További vélemények

Ajánlatkérés

Kérem töltse ki az alábbi űrlapot az ajánlatkéréshez, vagy küldjön emailt:
hello@sulitura.hu
Mihamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés
Sending